Γιορτή ποδοσφαίρου Πέλλας
50 Χρόνια ποδόσφαιρο Νομου Πέλλας 1950-2000 Γιορτη ποδοσφαίρου στην Έδεσσα

Στον προγραμματισμό των σιδηροδρομικών έργων δεν υπάρχει αναφορά για την προαστιακή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Πέλλας
Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Προπονητικής Ποδοσφαίρου του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Πέλλας
Ημερίδα προπονητών ποδοσφαίρου στην Έδεσσα
Εθνικός Γιαννιτσών – Απόλλων Κρύας Βρύσης 0-2 (photostory 10/2/2024)
Έκοψε την βασιλόπιτα ο Α.Σ. Γιαννιτσά
Α’ Πέλλας: Άρης Αμπελειών – Ατρόμητος Λεπτοκαρυάς 2-0 (photos)
Κρίθηκε προακτέος στο βαθμό του  ταξιάρχου ο αστυνομικός διευθυντής Πέλλας Περδικάτσης
Συνεχίζει το ΄΄βιολί΄΄ του ο Απόλλωνας προσθέτοντας την μία νίκη μετά την άλλη !
Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια στα Γιαννιτσά

Στάθης Φουντουκίδης: « Αναγκαία προτεραιότητα η ψηφιακή μετάβαση»

Επίσης διαβάστε...

 

Στάθης Φουντουκίδης: « Αναγκαία προτεραιότητα η ψηφιακή μετάβαση»

Στάθης Φουντουκίδης: « Αναγκαία προτεραιότητα η ψηφιακή μετάβαση»

Ο νέος δήμαρχος Πέλλας, μίλησε στο cityhub των ΝΕΩΝ και στην Εύη Σαλτού.

Πώς μπορεί να γίνει ο δήμος Πέλλας πρότυπο τεχνολογικής και ψηφιακής ανάπτυξης;

Πρώτα από όλα θα ήθελα να τονίσω ότι η ψηφιακή μετάβαση δεν είναι πλέον μια πολυτέλεια ή επιλογή, αλλά αποτελεί μια αναγκαία προτεραιότητα στην εποχή που ζούμε. Η καθημερινότητα μας γίνεται όλο και περισσότερο πιο σύνθετη με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Η δουλειά ενός σύγχρονου δήμου λοιπόν είναι να αξιοποιήσει τα διαθέσιμα εργαλεία, δηλαδή τις ψηφιακά ενεργοποιημένες υπηρεσίες, έτσι ώστε όχι μόνο να διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, θα εστιάσουμε πρωτίστως στην εκπαίδευση και ενημέρωση του υφιστάμενου προσωπικού του δήμου σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου γραφείου ψηφιακής διακυβέρνησης.

Ο στόχος μας θα είναι να υλοποιήσουμε ένα μεγάλο αριθμό «έξυπνων» λύσεων, εκπονώντας μελέτες και αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, με σκοπό να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές τις καθημερινότητας των πολιτών.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα χαρακτηριστικά μιας «έξυπνης» πόλης;

Θα αναφέρω τα πιο σημαντικά γιατί το εύρος είναι κυριολεκτικά γιγάντιο. Έξυπνη πόλη καταρχάς σημαίνει άριστη επικοινωνία. Επικοινωνία και σύνδεση του δομημένου αστικού περιβάλλοντος με τους πολίτες, το ανθρώπινο δυναμικό, τους φορείς, τις επιχειρήσεις και γενικότερα την κοινωνία.

«Έξυπνη» καθημερινότητα σημαίνει κυρίως διαχείριση και εξοικονόμηση πόρων, ο σημαντικότερους από τους οποίους είναι ο χρόνος. Η καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση του χρόνου εντός της «γρήγορης» σύγχρονης αστικής κουλτούρας, από μόνη της λύνει ένα τεράστιο και πολύ σημαντικό μέρος των προβλημάτων μιας σύγχρονης κοινωνίας, η οποία κατά συνέπεια οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα ζωής και βελτίωση της αστικής οικονομίας.

Η διαχείριση της ενέργειας και του νερού είναι εξίσου μια σημαντική και ουσιαστική λειτουργία των έξυπνων πόλεων στην οποία έχουμε σκοπό να δώσουμε έμφαση, όπως ακόμη και η μείωση του συνωστισμού, η ρύθμιση της κυκλοφορίας, αλλά και οι «πράσινες» λύσεις φωτισμού εντός της πόλης.

Ζητούμενο η αστική ανθεκτικότητα

Στο πρόγραμμά σας μιλήσατε για τον θεσμό των δημοψηφισμάτων για θέματα που αφορούν τον Δήμο που μπορεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά και μέσω εφαρμογής…

Η  «αστική ανθεκτικότητα» είναι το μεγάλο στοίχημα της νέας εποχής. Στην εποχή της πληροφορίας, μια κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει, αν δεν έχουν θεμελιωθεί σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ διοίκησης και πολιτών, όταν αυτό μάλιστα είναι απολύτως εφικτό.

Εμείς θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις εφαρμογές ψηφιακών διαβουλεύσεων για να προωθήσουμε τη συνεργασία και την ανοικτή επικοινωνία με τους πολίτες. Χρειαζόμαστε μια πιο διαδραστική και ανταποκρινόμενη διοίκηση των πόλεων, με τους πολίτες να συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων και να ενημερώνονται για αυτές. Θα δουλέψουμε λοιπόν για ένα δήμο πιο «ανοιχτό», που θα ενεργεί και θα λαμβάνει αποφάσεις, έχοντας ως βάση τις αρχές της διαφάνειας και της συμμετοχής.

 

Καλως ήρθατε πίσω!

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας παρακάτω

Ανάκτηση Κωδικού

Παρακαλούμε εισάγετε το email σας ή το όνομα μέλους για να αρχικοποιήσετε τον κωδικό σας.

Προσθήκη νέας Λίστας Αναπαραγωγής

P