Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι πρόβες από τη Νεανική Σκηνή καθώς λίγες μόνο μέρες χωρίζουν τους συντελεστές της παραγωγής από την παρουσίαση του έργου «Κόκκαλα» . Ο ευφυής συγγραφέας κος Ανδρέας Φλουράκης σε συνδυασμό με τις σκηνοθετικές οδηγίες της ευρηματικής Θεατρολόγου κας Ηρώς Γεωργίου και το αδιαμφισβήτητο υποκριτικό ταλέντο των νεαρών πρωταγωνιστών, αποτελούν εγγύηση για το αποτέλεσμα. 
Το έργο απευθύνεται σε έφηβους-και όχι μόνο-καθώς εκτός από τις διπλές πρωινές παραστάσεις που θ’ ανέβουν για τη μαθητική κοινότητα, θα δοθεί και μία απογευματινή για το ευρύ κοινό.
Παράλληλα ξεκίνησαν οι πρόβες της οπερέτας «Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη που το κοινό θ’ απολαύσει στις αρχές Μαρτίου του 2017.
Στο φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, γίνεται το «πάντρεμα» της χορωδίας του Δήμου Έδεσσας με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, υπό την καθοδήγηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ωδείου κου Μιλτιάδη Κασσάρα, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί το καστ και θα δρομολογηθούν συναντήσεις στο εντευκτήριο του Εδεσσαϊκού Θεάτρου με τους συντελεστές της παραγωγής και την Πρόεδρο του συλλόγου κα Δέσποινα Οτουντζίδου η οποία θα αναλάβει την σκηνοθεσία.
Στο χορό των προβών μπήκε και το Θεατρικό Εργαστήρι καθώς οι λιλιπούτειοι εν δυνάμει ηθοποιοί, ετοιμάζουν τη δική τους παράσταση εν όψει των Χριστουγέννων. Με εμψυχώτρια τη Θεατρολόγο του συλλόγου κα Ηρώ Γεωργίου, τα παιδιά θα παρουσιάσουν χοροθέατρο σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκέμβρη στην αίθουσα της Π.Ε. Πέλλας.
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα ξεκινήσουν και οι πρόβες της Παιδικής Σκηνής.
Το έργο έχει ήδη παρουσιαστεί κι έχουν γίνει ακροάσεις στις δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο εντευκτήριο του συλλόγου την προηγούμενη εβδομάδα. Θα προγραμματιστεί και τρίτη συνάντηση, για να δοθεί η ευκαιρία σε όλους όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την παραγωγή, να δηλώσουν την παρουσία τους σε ημερομηνία και ώρα που θα οριστούν στο άμεσο μέλλον καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, δεδομένου ότι οι παραστάσεις θα ανέβουν τον ερχόμενο Μάρτη. Την επιμέλεια της παραγωγής θα αναλάβει η κα Γεωργίου.