Με επιτυχία στέφτηκε το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Έδεσσα, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, το θεατρόφιλο κοινό της πόλης, τίμησε με την παρουσία του τόσο το Εδεσσαϊκό Θέατρο, όσο και τα θεατρικά σχήματα που παρουσίασαν έργα ποιότητας.
Το ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας έγινε για λίγες μέρες, κέντρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών, βήμα έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας για τις Θεατρικές ομάδες που φιλοξενήθηκαν καθώς μέσα από ενδιαφέρουσες παραστάσεις παρουσίασαν έργα του σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου.
Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών για την ανταπόκριση των Θεατρικών σχημάτων στην πρόσκληση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου,  απονεμήθηκαν αναμνηστικά και διπλώματα συμμετοχής, ενώ μετά το πέρας των παραστάσεων, παρατέθηκε γεύμα στους φιλοξενούμενους συνοδεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, με την υπόσχεση αμφότερων για ανανέωσης της Θεατρικής συνάντησης την επόμενη χρονιά.
Δυστυχώς, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, κάποιες παραστάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν. Το Θεατρόφιλο κοινό πάντως,  θα έχει την ευκαιρία να τις απολαύσει καθώς η Διοίκηση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, δεσμεύτηκε να προβεί σε ενέργειες, ώστε σύντομα, τα Θεατρικά σχήματα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην πόλη μας.
Την αυλαία του Φεστιβάλ έκλεισε η Κεντρική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου την Κυριακή 28 Αυγούστου με την κωμωδία των Μ.Ρέππα-Θ.Παπαθανασίου «Φούστα-Μπλούζα» κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα των θεατών, καθώς ενθουσίασε η αμεσότητα των ηθοποιών και το σφρίγος με το οποίο ερμήνευσε ο καθένας το ρόλο του. Όλοι οι συντελεστές της παράστασης έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως αν και ερασιτέχνες, δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν επαγγελματικά σχήματα. 
«Σκληρή δουλειά, συντονισμός, συνεργασία, αποτελεσματικότητα. Με βάση αυτές τις αξίες πορευθήκαμε και επιτύχαμε τον στόχο μας, της δημιουργίας αυτής της Θεατρικής συνάντησης και  την προώθηση της τέχνης του Θεάτρου στην πόλη μας. Η συμμετοχή και τα καλά σας λόγια, θα γίνουν δύναμη και κουράγιο δικό μας, ώστε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να είμαστε αρωγοί της επικοινωνίας σας με το Θέατρο», είπε πριν την έναρξη της παράστασης η Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κα Δέσποινα Οτουντζίδου, ενώ παράλληλα εξέφρασε ευχαριστίες τόσο στο θεατρόφιλο κοινό για την έμπρακτη συμμετοχή , όσο και προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του εγχειρήματος και στήριξαν την ιδέα για δημιουργία Φεστιβάλ.
Τόνισε δε τη σημαντικότητα που έχει στα ερασιτεχνικά σχήματα, ο εθελοντισμός και η προσφορά ανιδιοτελούς και ακούραστης παρουσίας, ανθρώπων που εργάζονται όχι μόνο μπροστά αλλά και πίσω από τα φώτα της σκηνής, φέροντας ως παράδειγμα τον κο Λάζαρο Δαλκαλίτση, στον οποίον απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά του στο σύλλογο.
Κλείνοντας, έδωσε ραντεβού με το κοινό για το Νοέμβρη, όπου η Κεντρική Σκηνή θα ανεβάσει νέα παραγωγή καθώς η λήξη του Φεστιβάλ σηματοδοτεί και την έναρξη της νέας Θεατρικής περιόδου 2016-2017.
Στο πλάνο δράσης του συλλόγου συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η διοργάνωση σεμιναρίων για το μήνα Σεπτέμβρη καθώς και η επαναλειτουργία  του Θεατρικού Εργαστηρίου στις αρχές του Οκτώβρη.