Για μία ακόμη φορά, στα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου φιγουράρουν γνωστά ονόματα του θεάματος, όπως μοντέλα, πρόσωπα της τηλεόρασης, ηθοποιοί, τραγουδιστές, αλλά και αθλητές.

Νέα Δημοκρατία

Στη ΝΔ, εκτός από την Αντζελα Γκερέκου, η οποία, όμως, έχει ήδη εμπειρία στον πολιτικό στίβο, δίνει το «παρών» και η Νόνη Δούνια, μοντέλο με παρουσία στην τηλεόραση, η οποία διεκδικεί τον σταυρό των ψηφοφόρων στην Α´ Πειραιά. Στη Β´ Αθηνών κατεβαίνει υποψήφια η προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ Κατερίνα Καλαγκμπόρ.

ΣΥΡΙΖΑ

Με τον ΣΥΡΙΖΑ, μία θέση στη Βουλή διεκδικούν οι προερχόμενοι από τον χώρο του θεάματος πρώην ηθοποιοί Μαρία Κανελλοπούλου και Μάνια Παπαδημητρίου στη Β´ Αθηνών, ο Γιώργος Πάντζας στο Υπόλοιπο Αττικής, αλλά και η Άννα Βαγενά στη Λάρισα. Η κ. Βαγενά στις εκλογές του 2012 εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ, αλλά τότε ο Γιώργος Παπανδρέου τη διέγραψε μέσα σε μία μέρα, επειδή δεν ψήφισε το Μνημόνιο.

ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ, στη μάχη του σταυρού στη Β´ Αθηνών κατεβαίνει ο χρυσός ολυμπιονίκης στην άρση βαρών Πύρρος Δήμας, ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις προηγούμενες εκλογές. Στην Α´ Θεσσαλονίκης συμμετέχει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής Γιάννης Γούναρης.

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον γνωστό προπονητή μπάσκετ Κώστα Πετρόπουλο, ενώ υποψήφιοι για μία ακόμα θητεία θα είναι οι ηθοποιοί Ελένη Γερασιμίδου, Λίλα Καφαντάρη, καθώς και ο Παύλος Ορκόπουλος.

Ποτάμι

Υποψήφιοι με το Ποτάμι είναι ηθοποιοί και πρώην αθλητές. Συγκεκριμένα, στην Α´ Αθηνών κατεβαίνει η ηθοποιός Εφη Βενιανάκη, στη Β´ Αθηνών ο προπονητής μπάσκετ Μέμος Ιωάννου, αλλά και ο προπονητής και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βόλεϊ Στέλιος Προσαλίκας. Μαζί τους και η γνωστή ηθοποιός Γιώτα Φέστα. Στο Υπόλοιπο Αττικής οι ψηφοφόροι θα συναντήσουν την ηθοποιό Σοφία Κομηνέα. Στην Α´ Πειραιώς η ολυμπιονίκης του πόλο Σταυρούλα Αντωνάκου, ενώ στη Β´ Αθηνών ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Νίκος Ορφανός (ήταν στο Ποτάμι από την ίδρυση του κόμματος). Στη Μεσσηνία, ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος.

ΑΝΕΛ

Ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης και το πρώην μοντέλο Ελενα Κουντουρά θα διεκδικήσουν εκ νέου μία θητεία στη Βουλή πλάι στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος προχώρησε σε μία μεταγραφή που προκάλεσε αίσθηση, αυτή του πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ Κριστόφ Βαζέχα. Παράλληλα, ο κ. Καμμένος έφερε στο κόμμα του και τον επί πολλά χρόνια σκηνοθέτη της Αννίτας Πάνια, αλλά και γνωστών ταινιών, Όμηρο Ευστρατιάδη, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος στη Β´ Αθηνών.

Τελεία

Ο δήμαρχος Στυλίδας και ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος κατεβάζει υποψήφια την τραγουδίστρια Κατερίνα Στανίση, η οποία δήλωσε πως θέλει να αναλάβει το... υπουργείο Πολιτισμού. Στη Β´ Αθηνών με την Τελεία υποψήφια θα είναι και η Φωτεινή Τσιτσιγκού, γνωστή από τη συμμετοχή της στο Fame Story 1.


www.life.gr