Στο «ξήλωμα»   ενός από της αντιπροέδρους της  προχώρησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία  της Νορθάμπερλαντ Κάουντι στην Αγγλία μετά από διαμαρτυρία του διαιτητή Μάικλ Όλιβερ για  τα σεξιστικού περιεχομένου σχόλια  του  πρώτου σε βάρος νεαρής  ρέφερι.

Ο 77χρονος Τζον Κάμινγκς από τα …διαχρονικά μέλη της  εν λόγω ομοσπονδίας  τιμωρήθηκε από  με τετράμηνη  παύση από τα καθήκοντα του για τα σχόλια που έκανε σε βάρος της Λούσι Μέι.

Πιο συγκεκριμένα ο Κάμινγκς είχε το θράσος να πει στη διάρκεια διαιτητικού  σεμιναρίου  ότι « η θέση της γυναίκας είναι  στην κουζίνα και όχι στο ποδοσφαιρικό γήπεδο» και  όταν η παρούσα σ’ αυτό 25χρονη διαμαρτυρήθηκε πρόσθεσε με στόμφο  πως «όσο ζει αυτός καμία γυναίκα δεν πρόκειται να διευθύνει αγώνα σε κάποιο από τα πρωταθλήματα που διεξάγονται υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας του». Και σε ερώτηση της  από τα 19 της ρέφερι  γιατί θα γίνει αυτό  απάντησε υπεροπτικά « επειδή δεν θα μπορείς να αντιμετωπίσεις  κάτι τέτοιο».


Με τα αντανακλαστικά της Ομοσπονδίας αυτής πολύ νωχελικά ο Όλιβερ  που είναι διαιτητής στην Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισε να καταθέσει την παραίτηση του από τη θέση του επικεφαλής στην διαιτητική ακαδημία της πρώτης.


Ο έμπειρος διαιτητής  αισθάνθηκε προσβεβλημένος τόσο ως συνάδελφος της Μέι όσο και λόγω της συμμετοχής του πατέρα του Κλάιβ στο τοπικό ποδόσφαιρο ως εκτελεστικός διευθυντής της.
Ανάλογη με τη δική του ήταν και η αντίδραση  τεσσάρων άλλων διαιτητών και έτσι μετά από έκτακτη συνεδρίαση του το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας προχώρησε στην «καρατόμηση» του  σεξιστή αντιπροέδρου.
  
Onsports