Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, στο 2ο Λύκειο Έδεσσας, διεξήχθη η προκριματική φάση (για το νομό Πέλλας) του μαθητικού διαγωνισμού πειραμάτων Φυσικών Επιστημών της «14ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών - EUSO 2016».
Διοργανωτής ήταν το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο του 2ου Λυκείου Έδεσσας.
Συμμετείχαν τριάντα εννέα μαθητές και μαθήτριες από τα εξής Λύκεια του νομού μας:
1ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας
2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας
Γενικό Λύκειο Σκύδρας
Γενικό Λύκειο Άρνισσας 
1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
3ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
καθώς και αριθμός εκπαιδευτικών (συνοδοί καθηγητές, αξιολογητές, οργανωτική επιτροπή). 
Στις εργαστηριακές αίθουσες του κτιρίου επικρατούσε ζωντάνια και εφηβικός ενθουσιασμός. Τα παιδιά χειρίστηκαν επιστημονικές συσκευές, συνεργάστηκαν, σκέφτηκαν, προβληματίστηκαν, δυσκολεύτηκαν, έστυψαν το μυαλό τους, ένιωσαν ικανοποίηση από τη διεκπεραίωση εργαστηριακών δραστηριοτήτων, αστειεύτηκαν, έμαθαν. Τα παιδιά χάρηκαν τη συμμετοχή τους σε αυτή την εμπειρία με τα πειράματα.
Ευχαριστούμε θερμά το 2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας για τη διάθεση των εργαστηριακών αιθουσών και του απαραίτητου εργαστηριακού εξοπλισμού, καθώς και την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Πέλλας και το σούπερ μάρκετ «Διαμαντής  Μασούτης  Α.Ε.» για την προσφορά τους στο mini catering που διοργανώθηκε για τα παιδιά που συμμετείχαν.


H Προϊσταμένη 
Εκπαιδευτικών Θεμάτων