Χάνονται πλήρως τα περίπου 1 εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα καθώς οι μηχανισμοί εντοπισμού τους δεν ενεργοποιούνται και οι παρανομούντες μένουν στο απυρόβλητο. Μέσα στο κυκλοφοριακό κομφούζιο και σε όλη την αρρυθμία που επικρατεί, τα ανασφάλιστα όχι μόνο δεν εντοπίζονται αλλά αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Στην επαρχία και στα οχήματα που κυκλοφορούν ελάχιστα αυξάνεται ο αριθμός αυτών που τολμούν και δεν ασφαλίζονται ή αναζητούν υποασφαλίσεις ή ασφαλίσεις με κοντή ημερομηνία λήξης οπότε και τελικά η ασφαλιστική ύλη συρρικνώνεται.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες οι βάσεις δεδομένων του ΚΕΠΥΟ και του Κέντρου Πληροφόρησης του Επικουρικού Κεφαλαίου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα –τεχνικά και σε στοιχεία-  από τις αρχές του καλοκαιριού χωρίς όμως να μπαίνουν σε εφαρμογή οι διασταυρώσεις.  

Παρά τα όσα είχαν εξαγγελθεί καταγράφεται μεγάλη καθυστέρηση γεγονός που δεν σχετίζεται –κατά πληροφορίες- με πολιτική βούληση. Συνεπώς παραμένει αδιευκρίνιστο το ποιος θα λάβει την απόφαση και πώς αυτή θα εφαρμοστεί σχετικά με τις διασταυρώσεις στοιχείων κράτους και ασφαλιστικών προκειμένου να βρεθούν οι ανασφάλιστοι οδηγοί.

Όπως φαίνεται στην πράξη υπάρχει μεγάλη αδιαφορία από την πλευρά της πολιτείας ακόμα και για τα έσοδα και για την συμμόρφωση με τους νόμους και για την κοινωνική πλευρά του θέματος των ανασφάλιστων οχημάτων. Πάντως, από την πλευρά των ασφαλιστών υποστηρίζεται πώς από μέρα σε μέρα , θα μπει σε εφαρμογή το σύστημα και θα εντοπιστούν αυτοί που δεν ασφαλίζονται.

Του Γιάννη Βερμισσώ.