Ευρεία συνάντηση και συζήτηση στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας 


Ευρεία συνάντηση με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του Βουλευτή Πέλλας κ. Γιάννη Σηφάκη και του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτριου Μπίνου, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την ανάπτυξη της Αλμωπίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Κετικίδης, ο Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών κ. Χρήστος Δήμτσης, οι συνεργάτες του Αντιπεριφερειάρχη κκ. Στέφανος Αργυράκης και Ιάκωβος Τσελίδης και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Μπιμπίτσος. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα υλοποιούμενα έργα στην Αλμωπία και τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την περιοχή ενόψει της νέας Προγραμματικής περιόδου (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020). Ειδικότερα συζητήθηκαν οι ιδιαίτερες ανάγκες της Αλμωπίας και σημαντικά έργα στον τομέα των υποδομών, των έγγειων βελτιώσεων, της πολιτικής προστασίας, της τουριστικής προβολής και άλλα, με συμβολή στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Αλμωπίας και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα της άρδευσης των αγροτικών εκτάσεων της Αλμωπίας και συζητήθηκαν συγκεκριμένα έργα φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών που μπορούν να εξασφαλίσουν επιπλέον ποσότητες για άρδευση με χαμηλό κόστος, αξιοποιώντας πλήρως τα πλούσια υδατικά αποθέματα της Αλμωπίας και, ταυτόχρονα, περιορίζοντας τους κινδύνους εμφάνισης πλημμυρών.

Ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε επίσης στα προγραμματισμένα έργα αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ περίπου καθώς επίσης και στη μελέτη του δρόμου Όρμα-Καλύβα Γιαννακούλα που προωθείται από την Περιφέρεια. Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν η εξεύρεση χώρου για την ανέγερση του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και, όπως τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, «οι συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων, με τη συμμετοχή τοπικών βουλευτών που μας εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο είναι σημαντικές προκειμένου να παρακολουθούμε την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγραμματισμού, να παρεμβαίνουμε έγκαιρα και να είμαστε σίγουροι ότι τα έργα που υλοποιούνται ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».