Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή, 3 Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν ώς το Σάββατο, 9 Μαΐου.

Ανοιχτά τα καταστήματα αύριο Κυριακή

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει τα μαγαζιά να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά προτείνει να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί ώς τις 4 το απόγευμα.

Η ΕΣΕΕ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) λένε «όχι» στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, ενώ η ΟΙΥΕ προκήρυξε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις αρχές της οδού Ερμού στο Σύνταγμα στις 11:00 το πρωί.

«Καλούμε τους εργαζόμενους να στείλουν, για μια ακόμα φορά, ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του μνημονιακού – αντεργατικού Ν. 4177/2013 και στην επαναφορά της Κυριακής – Αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ.


Ανοιχτά τα καταστήματα αύριο Κυριακή

Κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων τάχθηκε και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

«Έχουμε τη βεβαιότητα, αποδεδειγμένη και μέσα από στατιστικά στοιχεία ότι θα βρεθούμε ενώπιον ακόμη μίας αχρείαστης και αποτυχημένης Κυριακής. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους συναδέλφους μας να μην μπουν στον κόπο να ανοίξουν τα καταστήματά τους και στηρίζουμε πλήρως τις αποφάσεις ομοσπονδιών μελών μας, όπως της Θεσσαλίας και της Κέρκυρας να κρατήσουν τις τοπικές αγορές τους κλειστές» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.