Δημήτρης Σ. Καρατσαλιώτης
Εκπαιδευτικός
Γιαννιτσά 27. 12. 2014.

Κύριε διευθυντή
του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Σας απευθύνω αυτή την επιστολή γιατί νιώθω υπερήφανος για το νοσοκομείο μας, για εσάς που είστε ο διευθυντής αλλά και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Είναι η ώρα εν μέσω κρίσης, οι πολίτες αυτής της χώρας, να μην κατηγορούμε συλλήβδην παρά να επιβραβεύουμε αυτό που αξίζει, για να γινόμαστε όλο και καλύτεροι.
Δεν σας κρύβω πως και ’γω παλιότερα εκφράστηκα εναντίον του Νοσοκομείου των Γιαννιτσών και του προσωπικού του, ακούγοντας τις διάφορες περιγραφές φίλων που ήταν τελείως αρνητικές.
Ωστόσο έχω την δική μου προσωπική εμπειρία που έρχεται να καταρρίψει όλες τις προηγούμενες κακές τοποθετήσεις. Ο γιος μου (άτομο με αναπηρία–Σύνδρομο Down), εικοσιτριών χρόνων, προσβλήθηκε από ιώδη πνευμονία στις τριάντα Σεπτεμβρίου όπου και εισήχθηκε στη ΜΕΘ, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, για ογδόντα ημέρες.
Η κατάσταση του ήταν πολύ κρίσιμη. Ζήσαμε τραγικές στιγμές γιατί κινδύνευσε άμεσα η ζωή του παιδιού. Όλες αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους γιατρούς της ΜΕΘ, παρακολουθώντας τις κινήσεις τους και συχνά συναποφασίζοντας για τη συνέχεια. Εντέλλει, ο Στέλιος, μέσα από σαράντα κύματα, «έπιασε λιμάνι», ανταποκρίθηκε και σήμερα είναι και πάλι κοντά μας.
Η εμπειρία μας, (λόγου του ιατρικού ιστορικού του γιού μας), από όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αλλά και τη σαρανταήμερη παραμονή μας σε νοσοκομείο του Λονδίνου, μάς οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα πως η ΜΕΘ του Νοσοκομείου των Γιαννιτσών λειτουργεί με υψηλές προδιαγραφές και είναι παράδειγμα προς μίμηση, (δε θα έλεγα το ίδιο και για την Παθολογική).
Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, εγώ και η σύζυγός μου, στον διευθυντή της ΜΕΘ, Δρ. Δημήτρη Λαγονίδη, που από την πρώτη στιγμή «έσκυψε» πάνω στον Στέλιο και μας μετέδωσε μια σπάνια σιγουριά και ασφάλεια.
Επίσης ευχαριστούμε όλο το ιατρικό τιμ της μονάδας, την κα Βασιλική Ράντου, την κα Μαρία Στουγιάννη, τον κο Ισαάκ Χούρη, αλλά και τους νοσηλευτές, τις νοσηλεύτριες, τις φυσικοθεραπεύτριες, που από την πρώτη στιγμή έδειξαν πως κάνουν καλά τη δουλειά τους με συνειδητότητα, υπευθυνότητα και ευαισθησία.
Κλείνω την επιστολή μου με τη σκέψη και έκκληση ταυτόχρονα για τη δημιουργία Συλλόγου Φίλων της ΜΕΘ που σκοπό θα έχει την στήριξη της μονάδας ηθικά και υλικά αλλά και ολόκληρου του νοσοκομείου ώστε να αναβαθμιστεί η παρεχόμενη υπηρεσία προς τους ασθενείς συμπολίτες μας. 
Καλώ το Δήμο Πέλλας, το Δικηγορικό Σύλλογο Πέλλας, όλους τους φορείς αλλά και όλες τις συμπολίτισσες και συμπολίτες μας να συνδράμουν ο καθένας ξεχωριστά προς αυτή την κατεύθυνση.
Εύχομαι σε όλους Ευτυχισμένο, Δημιουργικό και Αποτελεσματικό το 2015 και πάνω απ’ όλα: Υγεία…Υγεία…Υγεία!
                     Με εκτίμηση
Δημήτρης Καρατσαλιώτης