Μια ακόμη Eurovison, επιτέλους τελείωσε.

Για μια ακόμη χρονιά το περίφημο reality show της Εurovision, επιτέλους πέρασε. Οι φιλίες τα συμφέροντα και οι όρκοι συμμαχίας δόθηκαν και σε τηλεοπτικό υπερθέαμα για μια ακόμη χρονιά.
Μάθαμε για μια ακόμη φορά, ποιος υποστηρίζει ποιον και πανευρωπαϊκά!!!!!
Μήπως πρέπει να αποσυρθούμε και εμείς όπως έκανε η Ιταλία πριν πολλά χρόνια..... από αυτή την τηλεοπτική τραγωδία καθώς μόνο ψηφοφορία για το καλύτερο τραγούδι ή τραγούδια δεν γίνεται;
Αν μη τι άλλο, μας έχει κουράσει καθώς όλοι μας λίγο ή πολύ ξέρουμε που πάνε τα 12αρια από κάθε χώρα, αλλά ευτυχώς μπορώ να πω και να διαβεβαιώσω ότι τουλάχιστον το καλύτερο τραγούδι πάντα επικρατεί.  Ή δεν είναι έτσι;

matiespellas: σχόλιο Ανέστης Σαρακινίδης

Επικράτησε το φαβορί
Το απόλυτο φαβορί ήταν και η απόλυτη νικήτρια του 57ο
υ διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Το τραγούδι της Σουηδίας και η Λορίν με 372 βαθμούς - βαθμολογία ρεκόρ – κέρδισε από την πρώτη στιγμή μια μεγάλη διαφορά.

Στη δεύτερη θέση οι γιαγιάδες της Ρωσίας με 259 βαθμούς, με 113 βαθμούς διαφορά από την πρώτη θέση, στην Τρίτη η Σερβία και ο Ζέλικο Γιοξίμοβιτς με 214 βαθμούς. Έκπληξη η Αλβανία που κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πέμπτη θέση ενώ στην τέταρτη ήταν το Αζερμπαϊτζάν.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν κατάφερε να μείνει στη δεκάδα και η Ελευθερία Ελευθερίου έφθασε μέχρι την 17η θέση ενώ στη 16η θέση βρέθηκε η Κύπρος.

Βαθμούς μας έδωσαν η Αλβανία, η Ρουμανία, η Ουκρανία, το Βέλγιο, το Αζερμπαϊτζάν, η Τουρκία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Μολδαβία, η Βουλγαρία, η Γεωργία, η Σερβία, η Γερμανία, η Ρωσία, το Ισραήλ.

Δεν μας ψήφισαν καθόλου, το Μαυροβούνιο, η Αυστρία, η Λευκορωσία, η Μάλτα, το Σαν Μαρίνο, η Γαλλία, Μ.Βρετανία, η Ελβετία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Σλοβακία, τα Σκόπια, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ισλανδία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Δανία, η Λετονία, η Ισπανία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Ουγγαρία .

πηγή:Karatzova