Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης: «Ο εξωστρεφής προσανατολισμός της αγροτικής παραγωγής αποτελεί το αντίδοτο στην κρίση»

Κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στους πολίτες να επισκεφθούν το εκθεσιακό περίπτερο στην 26η AGROTICA


Στην 26η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η έκθεση πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το διάστημα από 28/1 έως 31/1.

«Ο αγροτικός τομέας αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας της Πέλλας και τα προϊόντα, αλλά και τα εκλεκτά κρασιά βρίσκονται σε περίοπτη θέση στις αγορές του εξωτερικού. Οι διεθνείς τάσεις απαιτούν προϊόντα με έμφαση στην ποιότητα για την προστασία των καταναλωτών. Στην Π.Ε. Πέλλας οργανώνουμε τις ομάδες παραγωγών και τα δίκτυα αυτών ώστε να καταστεί ο πρωτογενής τομέας ακόμη πιο ανταγωνιστικός, με ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών των τοπικών προϊόντων» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ενώ, για την έκθεση AGROTICA ανέφερε ότι «για ακόμη μια χρονιά η Πέλλα συμμετέχει δυναμικά στην έκθεση AGROTICA, ίσως τη σημαντικότερη διοργάνωση που σχετίζεται με τον αγροτικό τομέα. Μελανό σημείο στη χρονική συγκυρία, οι κινητοποιήσεις των αγροτών και ο αγώνας τους για την δικαίωση των αιτημάτων τους τα οποία στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Εύχομαι καλή επιτυχία στους συντελεστές της συμμετοχής της Π.Ε. Πέλλας και ευχαριστώ τους επιχειρηματίες που προσέφεραν τα προϊόντα τους τα οποία θα πλαισιώσουν τη συμμετοχή μας. Προσκαλώ όλους τους επαγγελματίες του αγροτοδιατροφικού κλάδου και τους πολίτες που θα βρεθούν στην AGROTICA να γνωρίσουν από κοντά τον παραγωγικό πλούτο της Πελλαίας Γης».

Η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας πλαισιώνεται από 28 επιχειρήσεις της περιοχής μας, ενώ, σημαντικές δράσεις παρουσίασης συνταγών καθώς και γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθούν και φέτος στο περίπτερο για τους επαγγελματίες και τους πολίτες.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Πέμπτη 28/1, ώρα 16:00-18:00, «Τρόπος παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων ζύμης» από τους παραγωγούς παραδοσιακών ζυμαρικών και εδεσμάτων Ελένη Τομπολίδου και Σίμο Τομπουλίδη.

Παρασκευή 29/1, ώρα 14:00 -15:00, «Παρουσίαση λαχανικών, τουρσιών, προτάσεις για φρέσκες ωμές σαλάτες» 

Στη συνέχεια, τις ώρες 17:00-18:00, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση σχετικά με την «Παρασκευή πόσιμου ιδιοσκευάσματος για ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού του ανθρώπου με πρόπολη και μέλι», από την Ευρώπη-Σοφία Δαλαμπίρα, Γεωπόνο ΑΠΘ, Μ.Δ.Ε. Βοτανικής, Diploma in Education, Διαχείριση Yποκ. ANEL Ν. Ρυσίου.

Σαββάτο 30/1 και ώρα 14:00 -16:00, «Γευσιγνωσία κρασιών - αλλαντικών και τυριών που παράγονται στην Π.Ε. Πέλλας» ενώ στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γευσιγνωσίας με τίτλο «Πράσα και λουκάνικα: Τρόπος παρασκευής χειροποίητων λουκάνικων».

Κυριακή 31/1, ώρα 12:00 -13:00, «Peeling προσώπου  με ιαματική σκόνη  σαπουνιού από την περιοχή της Αλμωπίας» από τον Ανέστη Σαμαρά SamanDust - Saman Relax Center.