ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ
Μέχρι τις 5 Αυγούστου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας
Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Καλούμε όλους τους δικαιούχους να συμμετέχουν στη διαδικασία και να επωφεληθούν από το πρόγραμμα»

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ανακοινώνεται ότι έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων των πολιτών που δικαιούνται να συμμετέχουν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους και η οποία θα διαρκέσει έως τις 5 Αυγούστου 2015.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί όλους τους δυνητικά ωφελούμενους συμπολίτες μας, σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας να επωφεληθούν από αυτήν την πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης. Η Π.Ε. Πέλλας παραμένει στη διάθεση όλων για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες του Προγράμματος.  
 
Παρακάτω αναφέρονται οι οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων από τους δυνητικά ωφελούμενους.

Πιο συγκεκριμένα,
1. Σε ότι αφορά την αίτηση που θα συμπληρώσουν οι δυνητικά ωφελούμενοι, θα υπάρχουν οδηγίες στην ίδια την αίτηση (στην εφαρμογή). Οι ωφελούμενοι, οι οποίοι θα απευθυνθούν στους Δήμους για την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Ταυτότητα, Ε1 και Ε9 του 2015 (οικονομικό έτος 2014).
2. Σε περίπτωση που οι δυνητικά ωφελούμενοι θα συμπληρώσουν μόνοι τους τις αιτήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν επιπλέον τους κωδικούς TAXIS.
3. Οι αιτήσεις θα πρέπει να εκτυπώνονται, να υπογράφονται και να φυλάσσονται.
4. Η πρόσβαση στην εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ θα είναι δυνατή από τις 15/07/2015 έως και 05/08/2015. Τυχόν τροποποιήσεις των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί θα γίνονται έως και 05/08/2015.
5. Η ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες θα κάνει την διασταύρωση των στοιχείων. Ο κάθε ωφελούμενος ή πιστοποιημένος χρήστης θα μπορεί να μπαίνει με τους κωδικούς του και να ενημερώνεται σε τι κατάσταση βρίσκεται η αίτησή του (έλεγχος - διασταύρωση, έγκριση) στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.eiead.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=332&Itemid=221&lang=el
5.   ΠΡΟΣΟΧΗ : Όσοι δεν έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση του 2015, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.