Η λειτουργία των κέντρων συγκέντρωσης ροδακίνων τέθηκε «επί τάπητος» σε συνάντηση με τις Ομάδες Παραγωγών στο Διοικητήριο

 

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Στηρίζουμε τη λειτουργία των Οργανώσεων Παραγωγών και συνδιαμορφώνουμε προτάσεις για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Πέλλα»

 

Νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, 20/5, στο Διοικητήριο στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη και εκπροσώπων των οργανώσεων παραγωγών της περιοχής μας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Έδεσσας κ.κ. Χρ. Πέτκος και Χρ. Βερυκούκης, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Τρ. Τσαντάκης, ο κ. Χαμπίδης ως εκπρόσωπος του Υπουργού κ. Αποστόλου, ο κ. Στογιαννίδης ως μέλος της Ομάδας Εργασίας του ΥΠΑΑΤ και τα έμπειρα στελέχη, γεωπόνοι της ΔΑΟΚ κ.κ. Σ. Μαρνασίδης και Κ. Καφετζής.

 

Θέμα της συνάντησης ήταν η υπό διαμόρφωση απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη λειτουργία των κέντρων συγκέντρωσης ροδακίνων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

 

Αρχικά, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των οργανώσεων παραγωγών που για ακόμη μία φορά ανταποκρίθηκαν αμέσως στην πρόσκληση για συνάντηση, επανέλαβε ότι η Π.Ε. Πέλλας στηρίζει την ίδρυση και λειτουργία των οργανώσεων Παραγωγών στην περιοχή μας. Επίσης, υπογράμμισε ότι πρόθεση και πρόταση της Π.Ε. Πέλλας είναι η λειτουργία κέντρων συγκέντρωσης ροδακίνων με όρους και προϋποθέσεις που να διασφαλίζουν την νόμιμη και ασφαλή διακίνηση των προϊόντων.

 

Ο κ. Θεοδωρίδης, μέσω διαλογικής συζήτησης προέτρεψε τους εκπροσώπους του αρμοδίου Υπουργείου να «μεταφέρουν την θέση» της Π.Ε. Πέλλας που απηχεί την άποψη και τις προτάσεις όλων των οργανώσεων παραγωγών, στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Αποστόλου ότι «…εμείς κινούμαστε στην κατεύθυνση των οδηγιών του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ταυτόχρονη εναρμόνιση με τις κοινοτικές οδηγίες. Για το λόγο αυτό συναντιόμαστε με τις οργανώσεις παραγωγών πολύ συχνά και έχουμε αγαστή συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν. Δώστε μας τη δύναμη και το επαρκές νομοθετικό πλαίσιο ώστε οι υπηρεσίες μας να εφαρμόσουνε ό,τι απαιτείται για τη λειτουργία νόμιμων κέντρων συγκέντρωσης ροδακίνων, προς όφελος των αγροτών της Πέλλας…».

 

Στη συνέχεια της σύσκεψης, διαβάστηκε η πρόταση της ΔΑΟΚ Πέλλας στην υπό διαμόρφωση Υπουργική απόφαση, αποσαφηνίστηκαν διάφορα σημεία και έγιναν οι απαραίτητες βελτιώσεις σύμφωνα με τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων και τις ανάγκες τους.

 

Τονίστηκε για πολλοστή φορά, ότι, η λειτουργία των κέντρων συγκέντρωσης ροδακίνων στην Πέλλα θα πρέπει να είναι νόμιμη και σε κάθε περίπτωση να είναι συμβατή με τις απαιτήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων ώστε να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση που τελικά αποβαίνει σε όφελος των παραγωγών.

 

Η διαμορφωθείσα πρόταση της Π.Ε Πέλλας θα διαβιβαστεί άμεσα στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.