Πρόσκοποι (11- 15 ετών), Ανιχνευτές (15-18 ετών) και Βαθμοφόροι( +18 ετών) πέρασαν ένα διήμερο στο προσκοπικό κατασκηνωτικό κέντρο Καστανιάς στο Βέρμιο...

    Οι πρόσκοποι μας οργανώθηκαν στις ενωμοτίες τους και πραγματοποίησαν τις εκπαιδεύσεις μέσα στο βουνό, όπου η φύση σε όλο της το μεγαλείο τους, ενδυνάμωσε το προσκοπικό τους πνεύμα καθώς αποτελεί ένα ανυπόστατο κομμάτι από τη προσκοπική τους ζωή.

   Οι ανιχνευτές μας, ξεκίνησαν να υλοποιούν το προγραμματισμό τους για το 2ο τετράμηνο της φετινής τους χρονιάς, μέρος του οποίου  ήταν να μπορέσουν να καταφέρουν να φτάσουν στο κατασκηνωτικό κέντρο μέσα από τα μονοπάτια του Βερμίου με τη χρήση πυξίδας και χάρτη. Η πορεία μέσα στο βουνό διήρκησε 4 ώρες και ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους ανιχνευτές μας. Επίσης  έκαναν και παρουσίαση της χειμερινής τους δράσης που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του χρόνου στον νομό Κοζάνης.

   Οι βαθμοφόροι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί για να αξιολογήσουν τη προσκοπική χρονιά έως εκείνη τη στιγμή, να προγραμματίσουν την συνέχεια, να επανεξετάσουν τους παιδαγωγικούς στόχους μέσα στα τμήματα τους και φυσικά να οραματιστούν το μέλλον για έναν καλύτερο κόσμο μέσα από τις προσκοπικές τους δράσεις.

 

   Όποιος θέλει να γίνει μέλος της παρέας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας: Τηλέφωνα:à6982478483 Ιωάννης Λευθέρης 1ο Σύστημα Προσκόπων Εδεσσας.

                 à6947953117 Ευάγγελος Βλαχάκος 2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Έδεσσας.

 

Internet: E-mailà ileftheris@otenet.gr  και vaggos_drede@hotmail.com

              Facebookà2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Έδεσσας

 

Πρόσκοποι της Έδεσσας,

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..