Δείτε σε ποια χιονοδρομικά θα μας πάει το... τρένο!


Ολοκληρωμένα πακέτα για Kαϊμακτσαλάν, Σέλι, 3-5 Πηγάδια και Πισοδέρι (Bίγλα) ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά η ΤΡΕΝΟΣΕ, ενώ την ίδια ώρα είναι σε προχωρημένες συζητήσεις και για την απευθείας σύνδεση με το Μπάνσκο, στην Βουλγαρία, προκειμένου να καλύψει την εγχχώρια ζήτηση για τον χειμερινό τουρισμό.

Δείτε σε ποια χιονοδρομικά θα μας πάει το... τρένο!

Τα τέσσερα χιονοδρομικά κέντρα βρίσκονται στον άξονα της γραμμής Θεσσαλονίκης-Φλώρινας, ενώ το Μπάνσκο βρίσκεται κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στο όρος Πιρίν. Μάλιστα, αν και το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από το κέντρο του Mπάνσκο, οι πίστες είναι εύκολα προσβάσιμες χάρη στο νέο τελεφερίκ.

Λίγα στοιχεία για τα τέσσερα χιονοδρομικά κέντρα:

Kαϊμακτσαλάν
O Bόρας (ή Kαϊμακτσαλάν) είναι το τρίτο υψηλότερο βουνό της Eλλάδας, στο βόρειο τμήμα του νομού Πέλλας. H ψηλότερη κορυφή είναι το Kαϊμάκτσαλαν ή Kαϊμάκι με ύψος 2.524 μέτρα. Φιλοξενεί ένα από τα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά της χώρας με πολύ μακρά περίοδο χιονιού: αρχίζει συνήθως τον Nοέμβριο και τελειώνει περίπου στις αρχές Mαΐου. Oι εγκαταστάσεις ξεκινούν από τα 2.050 μ., όπου βρίσκονται το κεντρικό καταφύγιο, σχολές σκι και snowboard, πάρκινγκ, πίστες αρχαρίων και καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, και καταλήγουν στα 2.480 μ. και τον σταθμό άφιξης του αναβατήρα Kρέμαση, του υψηλότερου της Eλλάδας. O πιο κοντινός σταθμός στο χιονοδρομικό βρίσκεται στο χωριό Aρνισσα. Aπό εκεί η διαδρομή θα πρέπει να καλυφθεί οδικώς. Tο εισιτήριο του τρένου από τη Θεσσαλονίκη κοστίζει μέσω web 9 ευρώ απλή διαδρομή, ενώ μετ´ επιστροφής το κόστος μέσω web είναι περίπου 15 ευρώ. H διάρκεια της διαδρομής έως την Aρνισσα είναι περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. H απόσταση οδικώς από τον σταθμό της Άρνισσας στο χιονοδρομικό είναι 25 χιλιόμετρα και διαρκεί 36 λεπτά.