Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας με αφορμή την ετήσια δράση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων "Ημέρα για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας":

11.30: Ομιλία με θέμα «Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας 2014-2016. Πεπραγμένα και προοπτικές» από την προϊσταμένη της Εφορείας κ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα.

12.00: Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης "Πέλλα / Επεισόδια Μνήμης". Ομαδική έκθεση καθηγητών και φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

12.30-14.00: 
1) Ξενάγηση από τους αρχαιολόγους της Εφορείας κ. Νικόλαο Παππά και Αλεξάνδρα Σκίτσα στις εκθέσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας.

2) Επίσκεψη - γνωριμία του κοινού με τα εργαστήρια συντήρησης του Μουσείου. Ξενάγηση από τους συντηρητές του Μουσείου κ. Ευ. Χρυσοστόμου, Ιω. Κεχαγιά, Π. Μπαλάφα και Αν. Τσιμπουκτσάκη.

3) Ξενάγηση από τον καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. κ. Ιωάννη Ακαμάτη και την Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Μαρία Ακαμάτη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας και στο έργο που πρόσφατα ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ «Συντήρηση – ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Πέλλας και περιοχής της – Β΄ φάση».

Είσοδος ελεύθερη στο κοινό.


Με εκτίμηση,

Δρ. Νικόλαος Παππάς
Αρχαιολόγος
Eφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας