Δρόμος Θυσίας 2016 Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

 -  5ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΕΛΛΑΣ – 21.097,5μ
                    -   Δρόμος Ελεύθερου τρεξίματος - Βάδην 6.000μ
 -    Δρόμος Μαθητών Δημοτικών Σχολείων 1.000μ


        Ο Δρόμος Θυσίας 2016 – 5ος  ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΕΛΛΑΣ / PELLA HALF MARATHON,  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ώρα 9.00 πμ.
 Ο Δρόμος Θυσίας, στην μνήμη των εκτελεσθέντων Γιαννιτσωτών από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 14 Σεπτεμβρίου 1944,έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται από τον Δήμο Πέλλας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΑΣΕΑΔ, σε συνεργασία με την oμάδα μαραθωνίου Γιαννιτσών και την ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ  Πέλλας- Κιλκίς. H εκκίνηση θα δοθεί στο δημοτικό αθλητικό κέντρο του πλατανότοπου Γιαννιτσών και η διαδρομή  21.097,5 μ.  είναι μετρημένη από  επίσημο μετρητή της IAAF/AIMS  και  κατέχει τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις. 
       Παράλληλα όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί  διαδρομή ελεύθερου τρεξίματος – δυναμικού βάδην μήκους 6.000μ. χωρίς συναγωνισμό. Η εκκίνηση θα  δοθεί στις 9.10πμ, αμέσως μετά την εκκίνηση του ημιμαραθωνίου. Ο τερματισμός θα γίνει στον πεζόδρομο Γιαννιτσών.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν το μετάλλιο της διοργάνωσης, δίπλωμα συμμετοχής , ενώ στους πρώτους των κατηγοριών του PELLA HALF MARATHON, θα δοθούν και  κύπελλα. Για την χρονομέτρηση των δρομέων θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα Champion Chip. 
        Ο δρόμος μαθητών δημοτικών σχολείων 1.000μ, θα πραγματοποιηθεί για 3η χρονιά. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11.00 στην πλατεία ΕΠΟΝ με κατεύθυνση προς την αρχή του πεζόδρομου ( Ράλλης ) στρίβοντας αριστερά στη οδό Κουγιουμτζίδη,  στη συνέχεια  αριστερά στην οδό Πλαστήρα και μετά από 400μ,  στροφή αριστερά από την οδό Ταβουλάρη  για να βγούμε στον κεντρικό πεζόδρομο. Ο τερματισμός θα γίνει κάτω από την αψίδα τερματισμού του PELLA HALF MARATHON  στην πλατεία ΕΠΟΝ . 
                                                     ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
  Ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Πέλλας:  www.dimospellas.gr/marathon
  
 Γραφείο Αθλητισμού Δήμου  Πέλλας  τηλ. 2382 3 50850-809
 ώρες 9:00 – 14:00 
Fax 23820 21544, email: aodig@giannitsa.gr
ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΛΛΑΣ – ΚΙΛΚΙΣ τηλ. 2381027160, email: kilkispellassegas@yahoo.gr        
Έφορος Αθλημάτων  Ο.Μ.Γ  τηλ. 23820 28 478, email: petsos1972@yahoo.gr          
Αιτήσεις εγγραφών θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη προ του Αγώνα.


                                                            

                                                           ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
Παρακαλούμε  όσους  ενδιαφέρονται να στελεχώσουν τις ομάδες εθελοντών εκκίνησης, γραμματείας, φύλαξης διασταυρώσεων, υποστήριξης ανεφοδιασμού, παραλαβής ρουχισμού δρομέων, καθαρισμού, να επικοινωνούν με τον Δήμο Πέλλας – Γραφείο Αθλητισμού.
                                                       
                                                      
                                                            ΧΟΡΗΓΟΙ
Παρακαλούνται όσοι  επιθυμούν να συνεισφέρουν στη διοργάνωση ως χορηγοί – προμηθευτές,  να επικοινωνούν με τον Δήμο Πέλλας – Γραφείο Αθλητισμού, ώστε  να προβληθούν στα μπάνερ της εκκίνησης και του τερματισμού .
   Δήμος Πέλλας / Γραφείο Αθλητισμού, τηλ 2382 0 50850, 
   e-mail:    aodig@giannitsa.gr