Ηταν 5 τα ξημερώματα, όταν ξαφνικά οι κάτοικοι στο κέντρο του Πεζόδρομου των Γιαννιτσών άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο αρκετών ντεσιμπέλ! Δεν επρόκειτο για κάποια έκρηξη αλλά για το σπάσιμο της τζαμαρίας του ιστορικού Πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ Καρακάσογλου. Ακολούθησε ο ήχος του συναγερμού. Κατάλαβαν ότι κάτι πολύ άσχημο συμβαίνει και βγήκαν στα μπαλκόνια.

Αυτό που είδαν έντρομοι ήταν 3 άτομα με κουκούλες που εισέβαλαν στο κατάστημα ΠΡΟ-ΠΟ, έπιασαν με ειδικά λουριά το χρηματοκιβώτιο και το έσυραν στο ειδικό μηχάνημα που είχαν στο φορτηγό το οποίο επέβαιναν. Σύμφωνα με κάποιους μάρτυρες, παρατηρήθηκε ότι κρατούσαν όπλα, κάποιοι κάνουν λόγο για τύπου Καλάσνικοφ.

Έτσι απλά μπήκαν στο φορτηγό και έφυγαν, έχοντας το πολυτιμότερο πράγμα του καταστήματος: το χρηματοκιβώτιο του. «Πάνε οι κόποι μιας ζωής. Ήταν όλες οι αποταμιεύσεις, λαχεία, ΚΙΝΟ και άλλου είδους τυχερά παιχνίδια. Δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιο πράγμα, δεν ξέρω τι να πω, είμαι ακόμη ζαλισμένος», ανέφερε στο «Πέλλα24» περίλυπος και φανερά καταβεβλημένος ο ιδιοκτήτης του Πρακτορείου Βενέτης Καρακάσογλου, που τυγχάνει να είναι και ο Πρόεδρος των Πρακτόρων ΟΠΑΠ του Νομού Πέλλας.
«Όλα έγιναν σε 3 λεπτά, έτσι λέει ο κόσμος εδώ γύρω. Ποιος να αντιδράσει και τι να κάνει σε τέτοιο χρονικό διάστημα; Κάποιοι τους πετούσαν πράγματα, μήπως και τους τρόμαζαν, αλλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ήταν ταχύτατοι», σημείωσε ο κ. Καρακάσογλου.

Από την μία ο καημός των χαμένων κόπων μιας ζωής και των αποταμιεύσεων από ολοήμερη εργασία στο πόδι, από την άλλη άντε να βρεις άκρη τώρα με τον ΟΠΑΠ, με την επιστροφή του ποσοστού που δικαιούται από την πώληση των λαχείων και των τυχερών παιχνιδιών.

«Όλα είναι στην καλή θέληση του Οργανισμού για να βρούμε μια άκρη. Είμαι τόσα χρόνια επαγγελματίας, το Πρακτορείο είναι γνωστό, υπάρχει ο σαφέστατος πρότερος έντιμος βίος. Όλα θα κριθούν από τη διάθεση των ανθρώπων του Οργανισμού. Έχουν συμβεί περιστατικά, αλλά αυτό ήταν πραγματικά ισχυρό», είπε επ’ αυτού ο ιδιοκτήτης του Πρακτορείου «θύματος» των αδίστακτων δραστών της νύχτας.

Όπως φαίνεται από τα πράγματα, υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο από τους δράστες, γνώριζαν το κάθε σημείο και τετραγωνικό του καταστήματος, από πού θα μπουν, πώς θα κινηθούν εντός, από πού θα βγουν. Ένα καθαρά προμελετημένο και καλοστημένο σχέδιο δράσης, το οποίο εκτέλεσαν σε απίστευτα σύντομο χρονικό διάστημα, απόλυτα οργανωμένοι! Δυστυχώς…

πηγή:pella24.gr