Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με το Κτήμα Λίγας οργανώνει και φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, την Πέλλα της Γεύσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 στο Κτήμα Λίγας (1ο χλμ. Γιαννιτσών-Αρχοντικού). Το φετινό αφιέρωμα φέρει τον τίτλο «Το γλυκό στο πιάτο της Πέλλας» και επιχειρεί να παρουσιάσει την παραδοσιακή και σύγχρονη ζαχαροπλαστική στα Γιαννιτσά και το Δήμο Πέλλας. 
Η εκδήλωση ξεκινά στις 11.30 π.μ. με «Γαστρονομικές ιστορίες των Γιαννιτσών κατά τον 19ο αιώνα» από την αρχαιολόγο κα. Μαρία Τριανταφυλλίδου. Στη συνέχεια, ο κ. Στάθης Παναγιωτόπουλος,  παρουσιαστής της εκπομπής Νηστικό Αρκούδι, Ράδιο Αρβύλα και αγαπημένος φίλος της Πέλλας, με τη γαστρονομική του εμπειρία θα αναπτύξει το ρόλο του γλυκού και του γλυκίσματος στο καθημερινό πιάτο. Έμπειροι ζαχαροπλάστες, που οι γεύσεις τους συνοδεύουν τη μνήμη της πόλης, θα παρουσιάσουν εκλεκτές συνταγές. 
Η ετήσια εκδήλωση «Η Πέλλα της γεύσης» έχει στόχο την ανάδειξη της παραδοσιακής γαστρονομίας ως βασικό στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, δεμένου με τις αξίες ζωής της Πέλλας. Η εκδήλωση υλοποιείται χάρη στην αφιλοκερδή προσφορά και εργασία ανθρώπων της Πέλλας, των εστιατόρων, των ζαχαροπλαστών, των οινοποιών, των επιχειρηματιών και των εθελοντών. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή, η είσοδος ελεύθερη και απευθύνεται προς όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Πέλλας.
Ο Δήμος Πέλλας εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση. Ο εθελοντισμός και το μεράκι τους είναι οι πραγματικοί διοργανωτές. Πρόκειται για τις εταιρείες:


Διαμαντόπουλος Λεωνίδας και Αναστάσιος
Καφεκοπτήρια

Ζαχαροπλαστείο Μηνάς

Παπανάρετος Παγωτά-Γλυκά Α.Ε.

Χαλβαδοποιεία Γιαννιτσών, Παπασταύρου Γεώργιος & ΣΙΑ Ο.Ε.

Ζαχαροπλαστείο Πολίτικο

Ζαχαρώδη Ρώμας Κωνσταντίνος

Ζαχαροπλαστείο Σαπόρε

Ζαχαροπλαστείο Σεράνο

Ζαχαροπλαστείο Σπιτικό

Καφεκοπτήριο Σπυρίδης