Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 103ης επετείου της απελευθέρωσης των Γιαννιτσών από τον τουρκικό ζυγό, πόλη των Γιαννιτσών φιλοξένησε το διήμερο του Σαββάτου 17 και της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2015, στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου την 11η Χορωδιακή Συνάντηση Πέλλας, με διοργανωτή τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.).

Μία σημαντική εκδήλωση, όπου μέσω των Χορωδιακών Συναντήσεων, τα μέλη που ασχολούνται ενεργά, διαφυλάττουν και προβάλλουν τον πολιτισμό και μεταλαμπαδεύουν την ποιοτική ελληνική μουσική με υπευθυνότητα και ευαισθησία στις νεότερες γενιές.

Είναι γεγονός ότι το έργο των ελληνικών χορωδιών θεωρείται βαθύτατα κοινωνικό,  αφού δημιουργούν ανά την επικράτεια "μουσικές οικογένειες" με πολιτισμική αφενός δράση αλλά και με αισθήματα αλληλεγγύης και αγάπης μεταξύ τους, κόντρα στη σημερινή αποξένωση και στην εσωτερική μας μοναξιά.

   Σε μια εποχή δύσκολη και σκληρή, με κρίση ηθικών και θεσμικών αξιών, όπου καθημερινά μας κατακλύζουν τα πρόχειρα και ευτελή ακούσματα, το χορωδιακό κίνημα της πατρίδας μας, αναμφισβήτητα, αποτελεί ελπιδοφόρο εγγύηση.  

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, παρουσίασαν τραγούδια καλεσμένες χορωδίες από το Συκούριο Λάρισας η ‘’Μικτή Χορωδία Μουσικής Σχολής Δήμου Τεμπών’’, του Πολιτιστικού ΜουσικούΣυλλόγου Κιλκίς, του Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης και η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών.

Το βράδυ της Κυριακής 18 Οκτωβρίου, σειρά είχαν οι Δημοτικές Χορωδίες του Δήμου Πέλλας, από τη Δημοτική Ενότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη Δημοτική Ενότητα της Κρύας Βρύσης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Μυλοτόπου «Οι Καππαδόκες» και έκλεισε η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών.