Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών την Κυριακή το βράδυ. Πλήθος κόσμου  παραβρέθηκε στην τελετή και στον καθιερωμένο αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος εκπρόσωπος του Μητροπολίτη  Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας π. Στέφανος Δέβρελης και οι Αιδεσιμολογιώτατοι π. Φροίξος Πετρίδης, π. Γεώργιος Σιδέρης και ο π. Στέφανος Σούσης.
Ο Δήμαρχος  Πέλλας κ. Γρηγόρης  Στάμκος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του.
« Η ιστορική εμποροπανήγυρη ήταν και παραμένει σημαντικό εμπορικό  και κοινωνικό γεγονός.  Ένας θεσμός που έχει πραγματικά  ριζώσει στη συνείδηση μας  αν σκεφτούμε ότι η Εμποροπανήγυρη πραγματοποιείται  από  τον 19ο αιώνα. Τότε βέβαια εξυπηρετούσε άλλους σκοπούς, καθώς ήταν κυρίως χώρος αγοροπωλησίας ζώων και εμπορευμάτων.  Πάντοτε όμως, ήταν ένας  τόπος συνάθροισης και ένα ευχάριστο διάλλειμα από τα άγχη και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ποιος από εμάς δεν έχει μνήμες, εικόνες ακόμη και γεύσεις και μυρωδιές από την εμποροπανήγυρη; Ποιος δεν νοιώθει δεμένος με αυτό τον χώρο από τα παιδικά του χρόνια;  Αυτόν λοιπόν τον θεσμό αιώνων προσπαθούμε να στηρίζουμε και να αναβαθμίζουμε κάθε χρόνο. Και  αυτό το αποδεικνύει ο ολοένα  αυξημένος αριθμός συμμετεχόντων και επισκεπτών». Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημερινή οικονομική κατάσταση λέγοντας χαρακτηριστικά. «Η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας με αποτέλεσμα να βιώνουμε μια δύσκολη καθημερινότητα. Βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά μέσα σε επτά μήνες σε προεκλογική περίοδο. Με τέτοιες συνθήκες δεν ευνοείται καμία επένδυση και καμία πρωτοβουλία.  Οφείλουμε  σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε να προσπαθούμε ενωμένοι για το καλύτερο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα».
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ.Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος  Γιάννου, ο Διοικητής της 2ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Χρήστος Καρυώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας  κ. Χρήστος Πασσαλής,  οι Πολιτευτές κ.κ. Διονύσης Σταμενίτης, Ιορδάνης Τζαμτζής, η κ. Ραχήλ Αλεξανδρίδου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Σεραφείμ Παπαδόπουλος, ο Διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών κ. Πέτρος Περδικάτσης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών κ. Κων/νος Τσάγκαλος ,εκπρόσωποι τοπικών αρχών, συλλόγων, φορέων, καθώς και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών.