ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.

  Στα πλαίσια της συμμετοχής της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών σε Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής στη Δράμα, πραγματοποιείται εκδρομή το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει αρχικά διέλευση από το Λόφο Καστά όπου ανακαλύφθηκε πρόσφατα περίφημο ταφικό μνημείο, στη συνέχεια μετάβαση στην Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας στο Παγγαίο, ενός μοναστηριού με πλούσια ιστορία  που συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί πόλο έλξης πλήθους πιστών, που έρχονται να προσκυνήσουν την "αχειροποίητο εικόνα της Θεοτόκου" και να ηρεμήσουν μέσα στο γαλήνιο περιβάλλον της. Πρόσφερε πάρα πολλά για τη διατήρηση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.


 Με τα αξιοθέατα της Δράμας συνεχίζεται το πρόγραμμα της εκδρομής με περίπατο στη πλατεία Ελευθερίας και στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας όπου υπάρχουν και εξαιρετικές ταβέρνες για φαγητό, όπως επίσης και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο που εκθέματά του καλύπτουν  χρονικά την ανθρώπινη παρουσία στον νομό Δράμας από την Μέση Παλαιολιθική εποχή (50.000 χρόνια πριν) μέχρι και τους Νεότερους Χρόνους (το 1913).

 Στη συνέχεια στο κλειστό γήπεδο της πόλης θα δοθεί συναυλία, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στη Μακεδονία, με τη συμμετοχή παραδοσιακών συνόλων.

Ώρα αναχώρησης: 09.00´ της 15-9-2018 από το χώρο του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών. 

Τιμή συμμετοχής στην εκδρομή: 10 ευρώ το άτομο.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6971569929 και 6954580112