΄΄  ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ – ULTRA 70 KM. ΄΄

 

  Για 4η συνεχόμενη χρονιά διεξήχθη με τεράστια επιτυχία το Σάββατο 15 Ιουλίου ο αγώνας υπεραποστάσεων 70 χλμ. Κρόνιον Πέρασμα, στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας.

  «Κρόνιον» το όρος Πάρνων, έχει αυτήν την ονοµασία από το αρχαία χρόνια. Οι πρώτες αναφορές έρχονται από τον Παυσανία και τον Στράβωνα. Επίσης, αναφέρεται και ως «Κρόνιον όρος» γιατί ήταν το ιερό βουνό του θεού Κρόνου, πατέρα του Δία.

 Λίγο πριν την έναρξη των αγώνων πραγματοποιήθηκε η αφή του δελφικού φωτός, της φλόγας των υπεραποστάσεων σε έναν μικρό βωμό από δυο παλαίμαχους δρομείς, τον αναβιωτή του Ευχίδιου Άθλου και του δελφικού φωτός Παναγιώτη Αντωνόπουλου και τον γενικό γραμματέα του Ελληνικού ομίλου τριάθλου και αθλημάτων μεγάλης διάρκειας «Ο ΕΥΧΙΔΑΣ» Νίκος Μπακής.

  Ανάμεσα στους 111 δρομείς που στήθηκαν στην αφετηρία είχαμε και δύο αθλητές υπεραποστάσεων της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών Ο.Μ.Γ. οι οποίοι με τον χρόνο τους κατέλαβαν σπουδαίες θέσεις.

  Πρόκειται για τον πάτερ Θεόδωρο Περπερίδη που με χρόνο 7:33:17 κατέλαβε την 18η θέση και τη Λιντίτα Χόκια με χρόνο 8:48:12 καταλαμβάνοντας τη 54η θέση. Τα θερμά μας συγχαρητήρια για τον άθλο σας και καλή συνέχεια στον στόχο που έχετε βάλει.