Με μια λητή ανακοίνωση η Ένωση σωματείων πετοσφαίρισης Μακεδονίας αναβάλει την πρεμιέρα των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων στις κατηγορίες Νεανίδων και κορασίδων.

Τα προβλήματα στο χώρο του Βόλλεϊ συνεχίζονται και την νέα χρονιά, με τους διαιτητές του Συνδέσμου Μακεδονίας να διεκδικούν τις αποζημιώσεις διαιτησίας, αποζημιώσεις για τις μετακινήσεις τους, από την ομοσπονδία μέσω της Ένωσης.
Η ΕΣΠΕΜ  είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή των αγώνων και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα αιτήματα των διαιτητών, που με την σειρά τους αποφάσισαν να μην συμμετέχουν για οικονομικούς λόγους από τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, που βάσει νόμου πρέπει να γίνονται με επίσημους διαιτητές.

Η ανακοίνωση της ΕΣΠΕΜ αναλυτικά:


Σύμφωνα με έγγραφο του ΣΥΔΠΕΜ, οι διαιτητές μέλη του δεν συμμετέχουν σε αγώνες αναπτυξιακών πρωταθλημάτων και στους αγώνες Κυπέλλου της ΕΣΠΕΜ.
Συνεπώς αναβάλλονται όλοι οι αγώνες των Κατηγοριών Νεανίδων και Κορασίδων της ΕΣΠΕΜ που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.
Για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων θα ενημερωθούν τα σωματεία έγκαιρα.


Είχε προηγηθεί προ ημερών ανακοίνωση του ΣΥΔΠΕΜ:

Γιαννιτσά 2/10/2014

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΔΠΕΜ

Σήμερα 2/10/14 ο ΣΥΔΠΕΜ αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1) Nα μην συμμετέχουν οι διαιτητές μέλη μας,για οικονομικούς λόγους,σε αγώνες αναπτυξιακών πρωταθλημάτων καθώς και στους αγώνες κυπέλλου,διότι η διοργανώτρια οφείλει στους διαιτητές μέλη μας,αποζημιώσεις διαιτησίας αναπτυξιακών πρωταθλημάτων περιόδου 2012-2013 καθώς και 4 αγωνιστικές αποζημιώσεις διαιτησίας και μετακινήσεις αναπτυξιακών πρωταθλημάτων περιόδου 2013-2014,αλλά και αποζημιώσεις διαιτησίας και μετακίνησης του θεσμού του κυπέλλου περιόδου 2011-2012.

2) Για το θέμα της αποζημίωσης διαιτησίας των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων 2014-2015,εξουσιοδοτείτε το ΔΣ/ΣΥΔΠΕΜ να αποφασίσει οτιδήποτε θεωρεί συμφέρον για τα μέλη του ΣΥΔΠΕΜ,λαμβανομένης υπ΄όψιν της πρότασης της ΕΣΠΕΜ των 15ε και ΜΟΝΟ όμως αφού εξοφληθούν οι ανωτέρω αναφερόμενες οικονομικές οφειλές.

3) Σε περίπτωση που κατά παράβαση του αθλητικού νόμου 2725/99 ορισθούν σε επίσημους αγώνες αναπτυξιακών πρωταθλημάτων,πετοσφαιριστές-πετοσφαιρίστριες,προπονητές-προπονήτριες ή παράγοντες σωματείων οι οποίοι κατέχουν πτυχίο διαιτητή,αλλά δεν είναι εγγεγραμμένοι στον ΣΥΔΠΕΜ,να καταθέσει το ΔΣ/ΣΥΔΠΕΜ μήνυση κατά του ΔΣ/ΕΣΠΕΜ και κατά των ανωτέρω συμμετοχόντων ως διαιτητών ενώπιον των αρμοδίων αρχών.

4) Επίσης σε περίπτωση που παραβιάσει γι ακόμη μια φορά η ΕΣΠΕΜ τον αθλητικό νόμο 2725/99 να καταγγείλει το γεγονός στους αρμόδιους φορείς,Βουλή των Ελλήνων,Υπουργείο Πολιτισμού, ΓΓΑ, Ελληνική Δικαιοσύνη.

5) Να κληθούν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ΣΥΔΠΕΜ, τα μέλη της ΕΔ/ΕΣΠΕΜ,που πραγματοποιήσουν (αν πραγματοποιήσουν) τέτοιου είδους ορισμούς.

6) Να εξουσιοδοτήσει το ΔΣ/ΣΥΔΠΕΜ να ανακοινώσει τον τερματισμό των κινητοποιήσεων όποτε κρίνει ότι μια τέτοια ενέργεια θα είναι προς όφελος των μελών του συνδέσμου.

7) Όπως είναι γνωστό οι αποφάσεις της ΓΣ/ ΣΥΔΠΕΜ είναι δεσμευτικές για όλα τα μέλη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ