Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ, ενημερώνοντας τα Σωματεία και όλους τους ανθρώπους του βόλεϊ στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζει ότι όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, περί απόφασης της ΕΟΠΕ για ανάληψη από τα Σωματεία της αμοιβής των διαιτητών, όσον αφορά τα αναπτυξιακά Πρωταθλήματα, και περί καταβολής της, στα πρωταθλήματα αυτά, στα γήπεδα πριν από την έναρξη κάθε αγώνα, στερούνται αληθείας.
Το γεγονός είναι ότι τις τελευταίες ημέρες η Ομοσπονδία Διαιτητών, με μια σειρά τουλάχιστον άστοχων αλλά σίγουρα προκλητικών και μονομερών ενεργειών της, προσπαθεί να επιβάλλει στην ΕΟΠΕ και στα Σωματεία τις δικές της παράλογες αποφάσεις.
Παρά το ότι εδώ και 15 ημέρες η Ομοσπονδία περιμένει τις προτάσεις της ΟΔΒΕ για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει, το γεγονός είναι ότι η ΟΔΒΕ προτιμά τις μονομερείς ανακοινώσεις «εσωτερικής κατανάλωσης», μη έχοντας υποβάλλει εγγράφως καμία πρόταση. Ακόμη και μετά τις 2 συναντήσεις που έγιναν στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και των οποίων η κατάληξη ήταν αφενός μεν οι Ενώσεις της ΕΟΠΕ να συζητήσουν με τους αντίστοιχους Συνδέσμους Διαιτητών και να καταλήξουν σε κοινά αποδεκτές λύσεις αφετέρου δε αυτά τα συμπεράσματα να συζητηθούν σε κοινή συνάντηση ΕΟΠΕ – ΟΔΒΕ, η ηγεσία της ΟΔΒΕ, αποφάσισε και πάλι για επιβολή μονομερών ενεργειών από 11/11/2013, με ανακοίνωση που εξέδωσε την 6/11/2013, δηλαδή πριν από την σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ .
Κατόπιν τούτων και με δεδομένο ότι η ΕΟΠΕ πρέπει να προστατέψει, όσο μπορεί, τα Σωματεία της και τους παράγοντες του βόλεϊ που καθημερινά ματώνουν για να συντηρήσουν τα σωματεία στις δύσκολες αυτές εποχές, έχοντας εγκαταλειφθεί τελείως από την Πολιτεία, που είναι η πρώτη αρμόδια να προστατεύσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της ανάπτυξης του αθλητισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα τα εξής : 
1.Το υπόλοιπο των μετακινήσεων περιόδου 2012 – 2013 θα καταβληθεί από την ΕΟΠΕ, αμέσως μόλις η Ομοσπονδία εισπράξει χρήματα από την Πολιτεία.
2.Τα υπόλοιπα οφειλόμενα περιόδου 2012 – 2013 θα καταβληθούν από την ΕΟΠΕ εφόσον δοθεί η δυνατότητα και ανάλογα με τον ρυθμό είσπραξης της επιχορήγησης της ΕΟΠΕ από την ΓΓΑ.
3.Από 11/11/2013, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της ΕΟΠΕ και των Σωματείων, η αμοιβή των διαιτητών για τα Πρωταθλήματα Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων και Κορασίδων, καθορίζεται σε τρία ευρώ (3,00 €) και θα καταβάλλεται από την ΕΟΠΕ, σε συνεργασία (για την καταβολή) με τις Ενώσεις και τα Σωματεία, αμέσως μετά την διεξαγωγή του αγώνα και με την έκδοση του αντίστοιχου παραστατικού (απόδειξη είσπραξης) από τον Διαιτητή, εκτός αν προκύψει διαφορετική συμφωνία μεταξύ των Ενώσεων της ΕΟΠΕ και των αντίστοιχων Συνδέσμων Διαιτητών.
4.Οι αγώνες των πρωταθλημάτων παμπαίδων και παγκορασίδων θα διεξαχθούν χωρίς καμία αμοιβή διαιτησίας, εκτός αν προκύψει διαφορετική συμφωνία μεταξύ των Ενώσεων της ΕΟΠΕ και των αντίστοιχων Συνδέσμων Διαιτητών.
5.Οι μετακινήσεις των διαιτητών, για τα Αναπτυξιακά πρωταθλήματα, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο θα καλυφθούν από την ΕΟΠΕ. σε συνεργασία (για την καταβολή) με τις Ενώσεις και τα Σωματεία, αμέσως μετά την διεξαγωγή του αγώνα και με την έκδοση του αντίστοιχου παραστατικού (απόδειξη είσπραξης) από τον Διαιτητή.
6.Διευκρινίζεται ότι όπου στην Γενική Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων της ΕΟΠΕ καθώς και στις Ειδικές Προκηρύξεις της ΕΟΠΕ και των Ενώσεων, προβλέπεται ποινή απώλειας αγώνα για μη καταβολή αμοιβής και μετακινήσεων διαιτητών, ισχύει μόνο για την περίπτωση μη καταβολής της αμοιβής. Αντίθετα σε περίπτωση μη καταβολής των εξόδων μετακίνησης δεν θα επιβάλλεται ποινή απώλειας αγώνα.
7.Καταργείται η αμοιβή και η καταβολή μετακίνησης σε παρατηρητές διαιτησίας.
8.Στην αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση της ΕΟΠΕ (Ιανουάριος 2014) θα υπάρξει ολοκληρωμένη πρόταση αλλαγής του Κανονισμού Διαιτησίας, προκειμένου αυτός να εφαρμοστεί από την αγωνιστική περίοδο 2014 – 2015.
9.Σε οποιαδήποτε περίπτωση μη συμμόρφωσης από την ΟΔΒΕ στις παραπάνω αποφάσεις, αποφασίζεται η απόσυρση των Διεθνών Διαιτητών από όλες τις διοργανώσεις του εξωτερικού, από 1/12/2013.
10.Εφιστάται η προσοχή στις ΚΕΔ ΕΟΠΕ και Ενώσεων στην μη λήψη υπόψη επιλεκτικών δηλώσεων κωλύματος οποιουδήποτε διαιτητή από συγκεκριμένα πρωταθλήματα και στον μη ορισμό μετακινούμενων διαιτητών όπου υπάρχουν γηγενείς, εκτός αν αυτό ζητηθεί από ένα από τα συμμετέχοντα σωματεία και καλύψει αυτό την σχετική δαπάνη 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ καλεί την ΟΔΒΕ να αναλογιστεί τις σοβαρότατες ευθύνες της και να διαχειρισθεί με την απαιτούμενη υπευθυνότητα το πρόβλημα στους δύσκολους καιρούς που περνά ο ελληνικός αθλητισμός και το βόλεϊ.

Αποφάσεις του ΔΣ της ΕΟΠΕ

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας συζητήθηκε επί μακρόν το οικονομικό ζήτημα και η ανακοίνωση των αποφάσεων για το συγκεκριμένο θέμα θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα
-Εγκρίθηκε η Ειδική Συμπληρωματική προκήρυξη της Β’ και Γ’ φάσης του Κυπέλλου Ανδρών και οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων της Β’ φάσης οι οποίες έχουν ως εξής:

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1η αγωνιστική
4 Δεκεμβρίου 2013 (θα διεξαχθούν 16 αγώνες ενώ 4 ομάδες θα περάσουν bye)
2η αγωνιστική
4 Ιανουαρίου 2014 (θα διεξαχθούν 10 αγώνες)
3η αγωνιστική
22 Ιανουαρίου (θα διεξαχθούν 5 αγώνες)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
1η αγωνιστική
27 Νοεμβρίου 2013 (θα διεξαχθούν 17 αγώνες και 1 ομάδα θα περάσει bye)
2η αγωνιστική
18 Δεκεμβρίου 2013 (θα διεξαχθούν 2 αγώνες και 14 ομάδες θα περάσουν bye)
3η αγωνιστική
4 Ιανουαρίου 2014 (θα διεξαχθούν 8 αγώνες)
4η αγωνιστική
15 Ιανουαρίου 2014 (θα διεξαχθούν 4 αγώνες)

-Εγκρίθηκαν οι Ειδικές Προκηρύξεις της Β’ φάσης των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Εφήβων - Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.
-Αποφασίστηκε η παραπομπή των αθλητών Μπιτς Βόλεϊ Κοτσιλιάνου, Ζουπάνη στη δικαστική επιτροπή της ΕΟΠΕ.