Πολύ δυνατός παρουσιάζεται φέτος ο Αερωπός Έδεσσας που έχει βασικό στόχο της σεζόν την άνοδο στην Α1 Χάντμπολ Ανδρών.

Μετά την ενίσχυση του στον τομέα του μάρκετινγκ με χορηγίες και δημιουργία νέου λογοτύπου η ομάδα της Πέλλας ενισχύθηκε και στη μεταγραφική περίοδο.

Ο 24χρονος Σέρβος αριστερό ίντερ (1,94 μ.) Μίλοβαν Μαρτίνοβιτς, ο πολύπειρος τερματοφύλακας Χάρης Δέλιος, οι Δημήτρης Βλάχος, Χρήστος Χατζηγεωργίου, Χρήστος Καραβίτης και η παραμονή του βασικού κορμού (Τζουβάρα, Κράλλη, Αρβανιτίδη, Κυριακού, Γιόσμου) δημιουργεί ένα ρόστερ επιπέδου Α1 Ανδρών.

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Πηλαλίδης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ για την φετινή σεζόν: «Ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος πλην της ανόδου. Ότι άλλο συμβεί θα είναι αποτυχία. Το θέμα είναι αν είμαστε καλά. Εμένα δεν με ενδιαφέρει μόνο η άνοδος αλλά να δουλευτεί σωστά η ομάδα και να προετοιμαστεί κατάλληλα για την Α1.

Ο Αρχέλαος Κατερίνης, οι ομάδες της Άρτας, η Καλλιθέα Βέροιας και ο Ζαφειράκης Νάουσας είναι υπολογίσιμες ομάδες στην Α2. Πιστεύω φτιάξαμε το καλύτερο ρόστερ που θα μπορούσαμε να έχουμε, βάσει των συνθηκών.

Η ομάδα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα με διάφορες καινούργιες ιδέες και σκέψεις, όχι μόνο στο αγωνιστικό, αλλά σε όλα τα επίπεδα».

Για την στήριξη του κόσμου της Έδεσσας ο νεαρός τεχνικός επεσήμανε: «Η ομάδα σαν Αερωπός έχει κερδίσει τον σεβασμό στην πόλη, αφού παίζει σε υψηλές Εθνικές κατηγορίες. Υπάρχει κόσμος που μας στηρίζει. Η τοπική κοινωνία μας έχει βοηθήσει πολύ».

Για την προσπάθεια στην ανάπτυξη είπε: «Έχουμε δείξει ότι μας ενδιαφέρει όλο το οικοδόμημα του χάντμπολ. Για αυτό και διοργανώσαμε την τελική φάση μίνι αγοριών. Ο Σύλλογος καλλιεργεί 7 τμήματα στο χάντμπολ και θέλουμε να κάνουμε και ένα 8ο που θα μπορούν να έρχονται παιδιά από 1η δημοτικού».