ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΕΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΝΤΙΣΚΙ ΓΚΡΟΥΓΕΒΑΤΣ ΜΕ 38-25
.
« ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΡΕΒΑΝΣ ΣΤΟ ΔΑΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΙΣ 18.00 ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΙΚΗ»

Ιστορικής σημασίας παιχνίδι για τα  αθλητικά δρώμενα του Νομού, και του Δήμου της Έδεσσας, χαρακτηρίζεται ανεπιφύλακτα ο πρώτος διεθνής  αγώνας Χάντμπωλ του Αερωπού Έδεσσας στην Σερβία και στην πόλη Γκρούγκεβατς με την ομώνυμη τοπική ομάδα Ραντίνσκυ, στο πλαίσιο του 3ου γύρου της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης Τσάλεντ-καπ. Η ομάδα των καταρρακτών στο πρώτο ευρωπαϊκό της ταξίδι, και στην παρθενική της εμφάνιση και αγωνιστική παρουσία στα ευρωπαϊκά σαλόνια του Χάντμπωλ το περασμένο Σάββατο 24 Νοεμβρίου στο πανέμορφο κλειστό στάδιο του Γκρούγκεβατς, παρά την ήττα που γνώρισε με 38-25 από την γηπεδούχο ομάδα, αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι καταχειροκροτούμενη από τους 50 Εδεσαίους εκδρομείς που έκαναν αισθητή την παρουσία τους, με το βροντερό παρών που έδωσαν και την θερμή υποστήριξη που παρείχαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Για την ομάδα του Χρήστου Τζουβάρα που πάλεψε στο Α ημίχρονο, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση, αλλά στο Β’ μέρος έχοντας το αρνητικό δεδομένο της απειρίας από διεθνή παιγνίδια, υπέκυψε στην ανωτερότητα των αντιπάλων. Ο απολογισμός μπορεί να χαρακτηρισθεί θετικός αναφορικά με την απόκτηση για τους παίκτες της ανάλογης πρώτης εμπειρίας που μπορεί να φανεί χρήσιμη για την συνέχεια. Τώρα από εδώ και πέρα  η πρόκληση για τον Αερωπό και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον αγώνα του προσεχούς Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου, καθώς στο παιχνίδι ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο κατάμεστο Δημοτικό αθλητικό κέντρο της Έδεσσας στις 18.00 το απόγευμα η γηπεδούχοι καλούνται να κατακτήσουν την πρώτη Ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία του. Ο στόχος της νίκης είναι εφικτός, και με την συμπαράσταση του φίλαθλου κοινού της Έδεσσας, στο τέλος όλοι στην πρωτεύουσα του Νομού μπορούν να πανηγυρίσουν την παρθενική νίκη στο Ευρωπαϊκό χαντμπωλικό στερέωμα.
 
 Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ 1Ο 5-3, 2Ο  11-8, 3Ο 17-13(ΗΜΙΧΡΟΝΟ), 4Ο 26-18, 5Ο 31-22, 6Ο 37-25 ΤΕΛΙΚΟ
ΡΑΝΤΝΙΤΣΚΙ-ΑΕΡΩΠΟΣ/38-25

Ραντνίτσκι (Ολιάτσα): Πράλιτσα 6, Ραντένοβιτς, Γιανιτσίεβιτς, Φίλιτς 3, Μάντιτς 1, Λέκιτς, Στεβάνοβιτς, Πέτροβιτς, Μίλινσιτς 2, Σίμιτς, Μιλόσεβιτς 1, Νίκολιτς 10, Τόμιτς 3, Γκεμάλιεβιτς, Μπόσιτς 2, Ραγίσεβιτς 10.

Αερωπός (Τζουβάρας): Κότσιφας, Τζουβάρας Π. 7, Γιόσμου 4, Τετρίδης, Τζουβάρας Θ., Κράλλης 2, Κυριακού, Αντρεγιτς 5, Βαφείδης, Μπακιρτζής, Τσάπας, Aρβανιτίδης Α., Αρβανιτίδης Π. 5, Μούσιος 2, Ροδοβίτης

Διαιτητές: Zεντάλι-Ριέλο (Ιταλία) Δίλεπτα: 3-4, Πέναλτι: 2/4-0/1

ΝΙΚΟΣ ΦΙΣΤΑΣ