Εξαιρετική η φετινή πορεία των τμημάτων προ-μίνι και μίνι αγοριών των "Ικάρων" Γιαννιτσών στ´ αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ. 

Η Ακαδημία των "Ικάρων" ολοκλήρωσε και στα μικρά αγωνιστικά τμήματα των αγοριών (προ-μίνι και μίνι) μια απαιτητική χρονιά, στην οποία πέτυχε τους βασικούς της στόχους, αυτούς της μπασκετικής προόδου και καταξίωσης. Oι προπονητές Σπόντης Νίκος και Σερέτης Θεολόγος και οι νεαροί μπασκεμπωλίστες κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και πέτυχαν η ομάδα τους να προβληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο τοπικό μπασκετικό στερέωμα και να δείξει πως μπορεί να σταθεί με αξιώσεις και ελπίδες στο μέλλον. Και τα δύο τμήματα σημείωσαν πάμπολλες νίκες και ιδιαίτερα το προ-μίνι δέχθηκε μόνο μία ήττα φέτος στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα.
" ..Τα δύο αυτά τμήματα,αν και άπειρα, έπαιξαν πολύ καλά και ώριμα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είμαι ικανοποιημένος από το πόσο καλά σταθήκαμε και σε εκτός έδρας αγώνες απέναντι σε δυνατές ομάδες...." σημείωσε ο προπονητής των"Ικάρων" Σπόντης Νίκος. "... Αυτό οφείλεται πιστεύω στην πολύ καλή διάθεση των παιδιών, στο νεαρό της ηλικίας, και στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται . Οι ομάδες έχουν μπόλικο ταλέντο και ανυπομονώ να δοκιμαστούν και να "δέσουν " περισσότερο στα επόμενα πρωταθλήματα ..Είμαι σίγουρος ότι φέτος προσφέραμε καλό θέαμα και ελπίζω όσοι μας είδαν να το διασκέδασαν όσο και εμείς...Μπράβο σε όλα τα παιδιά!..".
".....Είχαμε μια ανοδική πορεία στα πλαίσια των επιθυμητών στόχων μας στα φετινά πρωταθλήματα προ- μίνι και μίνι αγοριών και αυτό δικαιολογείται από τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα της Ακαδημίας μας και τη συνέπεια που έχουμε σαν ομάδα. Βέβαια τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα ,τα οποία είμαστε εδώ να τα ενισχύσουμε και να εξελιχθούμε . Έχουμε μικρά σε ηλικία παιδιά, τα οποία δεν είχαν εμπειρίες επίσημων αγώνων, ο μέσος όρος ηλικίας των ομάδων ήταν μικρότερος του κανονικού και αυτό μας κάνει περήφανους. Δουλέψαμε όμως πολύ, κάναμε σκληρή προπόνηση, και καταφέραμε να γίνουμε ομάδες..Το μέλλον μας ανήκει! Για να εξαργυρώσουμε αυτήν την πορεία όμως θα πρέπει στην επόμενη χρονιά να εμφανιστούμε το ίδιο σοβαροί ,αφοσιωμένοι ,να μπούμε δυνατά από την αρχή για να καταφέρουμε να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία!.. " συμπλήρωσε ο Σερέτης Θεολόγος , έτερος προπονητής των "Ικάρων" Γιαννιτσών."τόνισε ο προπονητής Σερέτης Θεολόγος.


Μεγαλειώδης νίκη για τα κορίτσια  των "Ικάρων" στον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

Καταιγιστική  παρουσιάστηκε η ομάδα παγκορασίδων των "Ικάρων"Γιαννιτσών που επικράτησε εκτός έδρας (στον τελευταίο φετινό της αγώνα) του αξιόμαχου Σκυδραικού με σκορ 32-49, οι μπασκεμπωλίστριες του οποίου προσπάθησαν  να εξασφαλίσουν, όσο το δυνατόν περισσότερο, μια ανταγωνιστική εμφάνιση.  με τους φίλους του μπάσκετ να απολαμβάνουν ένα ωραίο παιχνίδι.
Η επικράτηση ήρθε φυσιολογικά καθώς τα κορίτσια των "Ικάρων" δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα, κρατώντας το προβάδισμα στο σκορ εάν και είχαν ν´ αντιπαλέψουν και την ατυχή διαιτησία του συγκεκριμένου ματς.
 Σπόντης Νίκος " ...Είχαμε συμφωνήσει να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλή άμυνα  και να παρουσιαστούμε εύστοχες και με περισσσότερο ζήλο στην επίθεση γεγονός που μας χάρισε το προβάδισμα στο σκορ. Έτσι  ανέβηκε η ψυχολογία μας που σε ,συνδυασμό με την ποιότητα μας, πιστεύω ότι έγειρε την πλάστιγγα υπέρ μας. Παλέψαμε όλα τα παιχνίδια, προσπαθήσαμε να ήμαστε  ανταγωνιστικές και τα καταφέραμε αφού σημειώσαμε μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα! Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας που έκαναν  για ακόμα μιά φορά περήφανους με το συγκλονιστικό τους  παιχνίδι και την έξοχη εμφάνιση. Επενδύοντας και στο γυνακείο μπάσκετ ως το μοναδικό σωματείο που διαθέτει αγωνιστικά κοριτσίστικα τμήματα θεωρώ ότι η εμπιστοσύνη που δείχνουμε στις μπασκεμπωλίστριες μας μας επιστρέφει ως ανταμοιβή με την πρόοδο τους!...   »
Σερέτης Θεολόγος:«... Η ομάδα μας  θεωρώ σήμερα πως έπαιξε ονειρικά ,δεν  έχασε την συγκέντρωσή της ακόμα κι όταν οι αντίπαλες  προσπάθησαν να πλησιάσουν στο σκορ  με αποτέλεσμα ν´ αποδώσουμε εξαιρετικά στην άμυνα αλλά και στην επίθεση .Από την στιγμή που καταφέραμε να κρατήσουμε  την συγκέντρωσή μας νομίζω ότι κερδίσαμε άξια. Στόχος μας ήταν η  συλλογή αγωνιστικών εμπειριών γιατί  τα περισσότερα κορίτσια αγωνίζονται για πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες .Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε όλες για τη φανταστική φετινή τους πορεία!..".