Στο Hall of Fame του παγκοσμίου μπάσκετ ο Νίκος Γκάλης!

 

 Ο Νίκος Γκάλης εισήλθε πλέον και επίσημα στο Basketball Hall Of Fame, καθώς επιλέχθηκε μεταξύ άλλων σπουδαίων υποψηφίων στην «τάξη» του 2017!

 

Ο «θρύλος» του ελληνικού μπάσκετ, ανήκει πλέον στους Hall Of Famer παγκοσμίως όπως ανακοινώθηκε από το Naismith Memorial Basketball HOF. Ο Νίκος Γκάλης ήταν συνεχώς ανάμεσα στους υποψηφίους από το 2013 και φέτος ήταν αυτός ο νικητής.

 

Ανάμεσα στους υποψηφίους βρίσκονταν επίσης οι Βλάντε Ντίβατς, Σέμεν Καλίπσκι, Βλάντιμιρ Κοντράσιν, Τόνι Κούκοτς, Ντίνο Ράτζα, Μανουέλ Σάινθ, Τόγκο Σοάρες και Ράνκο Ζεράβιτσα. Στο Hall Of Fame εισήλθε φέτος μεταξύ άλλων και ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος από αυτή την τιμή.

 

 

«Γνωστός για την σπουδαία ικανότητά του να σκοράρει και ως ο σπουδαιότερος καλαθοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, καλωσορίζουμε τον θρύλο του Άρη, Νίκο Γκάλη» αναφέρει το σχετικό tweet του ινστιτούτου.

 

Η τελετή εισόδου στο μπασκετικό Hall of Fame θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου, στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης

«Περήφανοι για τον Νίκο Γκάλη»

 

 

 

 

Η ΚΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την υπερηφάνεια της για την είσοδο του Νίκου Γκάλη στο Baskeball Hall of Fame.

 

Η Ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης αναφέρει: «Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. εκφράζει τη μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια της για την είσοδο του Νίκου Γκάλη στο Basketball Hall of Fame! Ο μεγαλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών βιώνει την υπέρτατη τιμή, αφού όπως ανακοινώθηκε επίσημα, μπαίνει στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ, σε εκδήλωση που θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου του 2017. Ο Νίκος Γκάλης θα ενταχθεί στο Basketball Hall of Fame μαζί με τεράστιες μορφές του αθλήματος, όπως ο Tracy McGrady και ο Jerry Krause».

 

Και συμπληρώνει: «Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. συγχαίρει γι´ αυτήν την τιμή τον θρύλο της ομάδας μας, που άλλαξε τη μοίρα του ελληνικού μπάσκετ και αποτέλεσε θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία της Αυτοκρατορίας του ΑΡΗ».

ΕΟΚ: «Περιποιεί τιμή για το ελληνικό μπάσκετ»

 

Την ικανοποίησή της για την ένταξη του Νίκου Γκάλη στο Basketball Hall of Fame εξέφρασε, με ανακοίνωσή της, η ΕΟΚ: «Ο Νίκος Γκάλης μπήκε σε ένα ακόμη γκρουπ εκλεκτών του παγκοσμίου μπάσκετ, καθώς σήμερα (01/04) ανακοινώθηκε η είσοδός του στο Hall of Fame με την τάξη του 2017. Η ΕΟΚ υποδέχθηκε με ικανοποίηση την είδηση αυτή, καθώς περιποιεί τιμή για όλο το ελληνικό μπάσκετ! Είναι μία ακόμη μεγάλη τιμή για τον Γκάλη, μετά από την είσοδό του στο Hall of Fame της FIBA, όπου είχε μπει με πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της.

 

ΕΣΑΚΕ: Διάκριση επιβράβευσης»

 

Συγχαρητήρια ανακοίνωση εξέδωσε όμως και ο ΕΣΑΚΕ στην οποία σημειώνει: Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του Βαγγέλης Γαλατσόπουλος συγχαίρουν τον Νίκο Γκάλη για την είσοδο του στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame. Διάκριση που αποτελεί επιβράβευση της πολύ μεγάλης προσφοράς του Νίκου Γκάλη στο άθλημα και η οποία αντανακλά στο σύνολο του ελληνικού μπάσκετ.