Με νίκη έκλεισε την πρώτη φάση των ομίλων το Εφηβικό τμήμα Basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών 
- Προκρίθηκε στην τελική φάση της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. 


Με νίκη έκλεισε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για την πρώτη φάση των Ομίλων στο μπάσκετ, το εφηβικό τμήμα του «Μ. Αλεξάνδρου», νικώντας την αντίστοιχη ομάδα του «Πανεδεσσαϊκού», με σκορ 56-48, το Σάββατο 20/02/2016, στο Κλειστό Γυμναστήριο Γιαννιτσών.
Σε ένα παιχνίδι που έγινε σε παρά πολύ καλό και αθλητικό κλίμα, η ομάδα του «Μέγα» είχε τον έλεγχο και ήταν κυρίαρχη σε όλη την διάρκειά του, δοκιμάζοντας διάφορα αγωνιστικά σχήματα και με δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, ενόψει των επόμενων δύσκολών αγωνιστικών υποχρεώσεων που έχει. 
Με την νίκη τους αυτή οι έφηβοι του «Μέγα» τελειώνουν πρώτοι στην βαθμολογική κούρσα του ομίλου τους και προκρίνονται στην τελική φάση του Εφηβικού πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.
Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας του Μ. Αλεξάνδρου Γιάννης Κασιμίδης επισήμανε τα εξής:
«Τελειώνοντας την πρώτη φάση των ομίλων θα ήθελα πραγματικά να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια αλλά και επιμονή που έχουν δείξει μέχρι σήμερα. Πιστεύω ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι τους χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι εδώ είναι το τέλος. Μάλιστα θα έλεγα ότι για μας το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει. Όταν «βρεθήκαμε» τον Αύγουστο εξήγησα στα παιδιά ότι «φτιάχνουμε» αυτή την ομάδα για την επόμενη χρονιά. Περνώντας στην τελική φάση, ήρθαν βέβαια τα θετικά αποτελέσματα πιο γρήγορα, αλλά αυτό πρέπει να μας κάνει ακόμα πιο υπεύθυνους απέναντι στους στόχους που έχουμε θέσει. Εννοείται πως ότι καταφέραμε έγινε με την σκληρή προσπάθεια όλων των παιδιών που αποτελούν αυτή την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή και στους αθλητές της ομάδα του «Πανεδεσσαϊκού» για την άψογη όπως πάντα αγωνιστική τους συμπεριφορά». 

Τα δεκάλεπτα: A΄ 16-12, Β΄ 21-10, Γ΄ 10-12, Δ΄ 09-14.

Γ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Γ. Κασιμίδης):
Στόιτσης Κ. 8π, Βασιλειάδης Γ. 6π, Γοτουχίδης Α., Ρίσκος Θ., Μιχαηλίδης Π., Μπουτάκης Κ 2π., Ελευθεριάδης Κ., Στόιτσης Γ. 12π, Μαυρένης Δ. 5π, Χατζηλαμπρινός Σ. 16π, Κάλτσης Α. 2π, Μπουρονίκος Γ. 5π.

Πανεδεσσαϊκός (Μίλτσης Γ.): Λιβανιός Γ., Σιβένας Χ., Βαμβακίδης Π 3π., Σιδηρόπουλος Π. 12π, Ποντίκης Β. 4π, Μπίνος Ε. 10π, Προφητηλιώτης Ε., Στεφανίδης Κ., Ξυλουργίδης Α. 3π, Μπίνος Μ. 16π


Νίκη του Γ.Α.Σ.  Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών επί του Γ.Α.Σ.  Έδεσσας 2011


Με νίκη εντός έδρας τελείωσε για φέτος τις αγωνιστικές του  υποχρεώσεις το Παιδικό τμήμα basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών την Κυριακή 21/02/2016, στο κλειστό γυμναστήριο Γιαννιτσών , επί του ΓΑΣ Έδεσσας, με σκορ 73-50. 
Σε ένα παιχνίδι με εμφανή την διαφορά των δύο ομάδων ο Μέγας Αλέξανδρος επέβαλε τον ρυθμό του από την αρχή και στο ημίχρονο είχε πάρει μία διαφορά 15 πόντων. Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο ημίχρονο καθώς η ομάδα του Μέγα συνεχώς ανέβαζε την διαφορά με αποτέλεσμα το ματς να τελειώσει με σκορ 73-50. Ήταν ένα όμορφο ματς με τον Μέγα να τρέχει άψογα τον αιφνιδιασμό και να  πετυχαίνει εύκολα καλάθια.
Σε δήλωσή του μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Χαράλαμπος Χαριτίδης τόνισε :
«Συγχαρητήρια στα παιδιά για την νίκη και την συμπεριφορά που είχαν σε όλο το ματς. Ήμασταν συγκεντρωμένοι συνεχώς και έτσι καταφέραμε να διατηρούμε μία διαφορά ασφαλείας. Έχουμε δουλέψει πολύ με αυτά τα παιδιά στις προπονήσεις και πλέον αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση καθώς βγήκαμε 2οι αλλά δεν είναι πάντα αυτό το ζητούμενο. Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο σύνολο και να παρουσιάσουμε ένα όμορφο μπάσκετ και νομίζω πως τα καταφέραμε. Φυσικά η προσπάθειά μας δεν τελειώνει εδώ. Πλέον έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε σε ατομικό επίπεδο κάποια από τα στοιχεία που χρειάζονται δουλειά. Τέλος να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας βοήθησαν και πίστεψαν σε εμάς και φυσικά στον κόσμο που ερχόταν και μας στήριζε  σε κάθε μας προσπάθεια».


Τα δεκάλεπτα:  25–16,  15–09, 17–08, 16–17.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΓΑΣ Μέγας  Αλέξανδρος Γιαννιτσών: 
(Προπονητής: Χ. Χαριτίδης): Αναστασιάδης Γ. 3π, Σταφυλλίδης Α., Βαφειάδης Α. 6π., Μπάρπας Δ. 2π., Βενιτσανόπουλος Α. 6π., Τζανίδης Π. 2π, Παπασταύρου Α., Πετρίδης Γ. 14π., Χατζηαντωνίου Σ. 8π., Καλβάκης Α. 4π., Καρουλίδης Η. 6π.,  Χατζηλαμπρινός Σ. 22π.
ΓΑΣ Έδεσσας 2011:
 (Προπονητής :Γ. Μπιτέρνας): Καφετζής Α., Καιλίδης Κ. 6π., Δουλκερίδης Χ. 11π., Μποζίνης Γ. 16π., Τέντζερης Δ., Κύρκος Ν. 6π., Γάτσος Α. 4π., Συμεωνίδης Α. 7π., Παπαδόπουλος Τ., Σινιόσογλου Β.