ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟ-ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΔΑΚ ΕΔΕΣΣΑΣ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑΟι εγγραφές και επανεγγραφές στα τμήματα υποδομής Μπάσκετ του Πανεδεσσαϊκού άρχισαν ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2015-2016. Οι προπονητές περιμένουν τους νέους αθλητές και αθλήτριες, για να τους μάθουν τα μυστικά του αθλήματος. (TMHMATA ΠΡΟΜΙΝΙ-ΜΙΝΙ-ΠΑΙΔΙΚΟ-ΕΦΗΒΙΚΟ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΜΙΝΙ-ΜΙΝΙ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ) Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα :

1)  ΜΙΛΤΣΗΣ Γεώργιος: 6977293629

2)  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Ιωάννης:  6973034734

3)  ΠΟΥΦΛΗ Μαίρη: 6986202118

4)  ΤΡΑΠΚΟΣ Ιωάννης: 6973748326

5)  ΣΙΒΕΝΑΣ Ιωάννης: 6946629663

Οι εγγραφές και οι επανεγγραφές σε όλα τα τμήματα θα γίνονται κάθε μέρα από Σάββατο  5 Σεπτεμβρίου στα κλειστά γήπεδα της πόλης στα ωράρια προπονήσεων της ομάδας κατόπιν συνεννόησης στα παραπάνω τηλέφωνα. Για  το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 έχει προγραμματισθεί ο καθιερωμένος αγιασμός της ομάδας για τη νέα αγωνιστική χρονιά στο ΔΑΚ Έδεσσας.


Ο Α.Σ. Πανεδεσσαΐκός έχει σαν στόχο να διδάξει σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-18 ετών τα μυστικά του μπάσκετ, του υπέροχου αυτού ομαδικού αθλήματος που με την οργανωμένη και συστηματική ενασχόληση των παιδιών στα τμήματα υποδομής, δίνει την δυνατότητα σε αυτά αφενός να μάθουν ουσιαστικά το άθλημα του μπάσκετ και αφετέρου να κοινωνικοποιηθούν μέσω της ένταξής τους σε μια μικρότερη κοινωνία, την αθλητική ομάδα. Η συνύπαρξη και η συνεργασία ενός νέου ανθρώπου με συνομήλικους του, με αντικειμενικό σκοπό τόσο την ομαδική όσο και την ατομική διάκριση, αποτελούν τα αναγκαία εφόδια που θα αποβούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε αυτό, ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή που τα παιδιά γίνονται αποδέκτες άσχημων και επικίνδυνων επιρροών, οι οποίες τα οδηγούν στην περιθωριοποίηση και την εσωστρέφεια. Το μπάσκετ συνεισφέρει όχι μόνο στην σωματική διάπλαση αλλά κυρίως στην διανοητική ανάπτυξη των παιδιών, αφού μέσα από την άθληση σε αυτό βελτιώνεται η ικανότητα αντίληψης, οξύνεται η προσοχή και αναπτύσσεται η φαντασία. Το μπάσκετ είναι το απόλυτα ομαδικό άθλημα που βοηθάει το παιδί να αυτοπειθαρχεί - υπακούοντας σε κανόνες - μέσα στο μικρό κοινωνικό σύνολο της αθλητικής ομάδας, να συνεργάζεται με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας με γνώμονα την ευγενή άμιλλα και την αλληλεγγύη και τέλος, να γίνεται πιο υπεύθυνο και δυνατό, αφού μαθαίνει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις. Μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες τα παιδιά σταθεροποιούνται συναισθηματικά, αναπτύσσουν σωστά την προσωπικότητά τους και καλλιεργούν την φιλία και τον σεβασμό τόσο προς τους συναθλητές τους όσο και προς τους αντιπάλους τους.


Το Δ.Σ.