Ο Νίκος Γκάλης δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή του για την υπέροχη βραδιά που έζησε τονίζοντας ότι δεν θα την ξεχάσει ποτέ. Ο «γκάνγκστερ» τόνισε ότι παραμένει ο ίδιος άνθρωπος όπως παλιά.

«Τι να πω; Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Στη διοίκηση του Άρη , στον κόσμο. Ήταν μια υπέροχη βραδιά, μια βραδιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Δεν μπόρεσα να κρατηθώ, έφυγαν τα δάκρυα. Είναι τελείως διαφορετικό το συναίσθημα απ’ όταν παίζεις .Εκείνη τη στιγμή δεν πρέπει να δείξεις αυτά τα συναισθήματα. Πρέπει να είσαι σκληρός», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Γκάλης στο pressaris και πρόσθεσε: «Έκλαψε όλος ο κόσμος σήμερα. Τι να πω; Ήταν μια φανταστική εκδήλωση. Θα μείνει για πάντα στη μνήμη μου».

Μπορεί να χρειάστηκαν 18 χρόνια για να τιμηθεί έτσι όπως του αρμόζει αλλά τουλάχιστον το χάρηκε όλος ο κόσμος. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Έπρεπε να γίνει αυτό όχι μόνο για μένα, και για τον κόσμο. Το χαρήκαμε όλοι».

Ο ίδιος δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του για την βραδιά που έζησε και δεν σκέφτεται την επόμενη μέρα «Δεν ξέρουμε ποια είναι η επόμενη μέρα. Σήμερα είναι μια ευχάριστη βραδιά. Θα δούμε τι θα γίνει…»

Τη μεγαλύτερη χαρά του την προσέφερε η αγάπη και η αναγνώριση του κόσμου του Άρη που έδειξε πως δεν ξεχνά όσα χρόνια κι αν περάσουν. «Εύχομαι να μπορέσετε όλοι να το ζήσετε αυτό. Δεν υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή από την αγάπη του κόσμου. Είναι δύσκολο να περιγραφούν αυτά τα συναισθήματα που ένιωσα. Τόσα χρόνια μετά από τότε που έφυγα από τον Άρη και ο κόσμος θυμάται ακόμη τόσο έντονα. Είναι φοβερό».

Ο Γκάλης ακόμη και τώρα τηρεί ευλαβικά ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητα και είναι ο ίδιος άνθρωπος όπως τότε όταν ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων μέσα στο παρκέ. «Είμαι αυτός που είμαι. Στρατιώτης μια ζωή και έτσι θα συνεχίσω να είμαι. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος», σημείωσε.

Τέλος, για το γεγονός ότι δεν υπέκυψε και δεν έκανε κάποιο σουτ ή μπάσιμο όπως ζητούσε όλος ο κόσμος τόνισε: «Φορούσα παπούτσια που γλιστρούσαν (σ.σ. γέλια). Φοβόμουν μην πέσω. Γύρισα τουλάχιστον την μπάλα στο δάχτυλο. Αυτό ήθελε πιο πολύ ο κόσμος να κάνω».