Μετά τον αγώνα στην Παναγίτσα αναγκαζόμαστε ως ομάδα να εκδώσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας καταγγελία για την στάση της διαιτησίας απέναντί μας.

        Με την καταγγελία μας αυτή θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε τόσο για την συμπεριφορά και την διαιτησία του Πίλτση Φ. στον τελευταίο αγώνα μας, όσο και γενικότερα για τις αποφάσεις των διαιτητών στην κατηγορία μας και στην ομάδα μας.

        Στο 65’ του αγώνα ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων Παπαδόπουλος Γρηγόρης με ένα αντιαθλητικό και βίαιο τάκλιν τραυμάτισε τον παίκτη μας Πέτκο Θεόδωρο. Το χτύπημα ήταν σκόπιμο, έγινε με τις τάπες και των δύο ποδιών και από καθαρή τύχη δεν έσπασε το πόδι του παίκτη μας. Ο διαιτητής Πίλτσης αντί να αποβάλλει τον παίκτη της Παναγίτσας του έδειξε απλά την κίτρινη κάρτα. Μάλιστα, πριν από αυτό το χτύπημα, είχαν προηγηθεί και άλλα τα οποία αντιμετωπίστηκαν με επιείκεια από τον διαιτητή. Το αποτέλεσμα είναι ο παίκτης μας Πέτκος Θ. να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Έδεσσας και να διαγνωστεί αρχικώς με οστική κάκωση στο πόδι και άγνωστη προς το παρόν εξέλιξη του προβλήματός του.

        Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο αφού και σε προηγούμενους αγώνες έμειναν ατιμώρητα σκληρά μέχρι βίαια μαρκαρίσματα σε βάρος ποδοσφαιριστών μας με πιο πρόσφατο αυτό στον προηγούμενο αγώνα με τον Εθνικό Γραμματικού όταν ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής Μπόγιας κλότσησε εκτός φάσης και μπροστά στα μάτια του τότε διαιτητή Βαμβακά Φ. τον παίκτη μας Κιουρτζίδη Βασίλη, χωρίς να τιμωρηθεί ούτε με κίτρινη κάρτα… Για την ιστορία ο παίκτης μας Κιουρτζίδης Β. αντικαταστάθηκε και ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό από το χτύπημα.

        Οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου είναι συγκεκριμένοι και πρέπει να εφαρμόζονται παντού, από το Champions League μέχρι το Β’ τοπικό, γιατί έτσι προστατεύονται οι ποδοσφαιριστές. Η επιείκεια ορισμένων διαιτητών ως προς τον πειθαρχικό έλεγχο είναι επικίνδυνη και πρέπει να σταματήσει.

        Η σωματική ακεραιότητα των παικτών μας είναι βασικό μας μέλημα και η μέχρι τώρα στάση των διαιτητών την θέτει σε κίνδυνο.

        Για να σταματήσουν τα φαινόμενα αυτά και επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι ορισμένοι διαιτητές εκμεταλλεύονται την έως τώρα καλή και ευγενική συμπεριφορά μας, θεωρώντας την αδυναμία, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι:

ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

        Καταγγέλλουμε την αντιαθλητική συμπεριφορά των παικτών Παπαδόπουλου Γ. της Δάφνης Παναγίτσας και Μπόγια Ν. του Εθνικού Γραμματικού, καθώς και την γενικότερη διαιτησία του Πίλτση Φ. στον αγώνα με την Παναγίτσα.

        Ευχόμαστε στους ποδοσφαιριστές μας Πέτκο Θ. και Κιουρτζίδη Β. καλή ανάρρωση.
  
 Με αγανάκτηση

Έδεσσα 19-12-2017