(φώτο αρχείου)

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Α1

Μετά από 2 χρόνια παραμονής στην Α  κατηγορία Πέλλας, η Θρυλική ΔΟΞΑ Μελισσίου, βρίσκεται ένα βήμα πριν την άνοδo από την Α1  Πέλλας.

Η ιστορική ομάδα του Μελισσίου, που μετράει 63 χρόνια παρουσίας στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, ιδρύθηκε το 1952 από πρόσφυγες, Δραμινούς, στην καταγωγή.

Πρωταγωνίστησε επί σειρά ετών, ανάδειξε πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές, και επί 11 έτη αγωνιζόταν στην Α1 Πέλλας. Τα δύο τελευταία χρόνια, αγωνιζόμενη στην Α κατηγορία Πέλλας, προχώρησε, σε οικονομική ανασυγκρότηση, ανανέωση της ομάδας και αλλαγή σκοπών και στόχων.

Πέτυχε τη συνεργασία με την Ακαδημία ¨ΜΠΕΜΠΗΔΕΣ" του Βασίλη Ρώνη, όπου αθλούνται περί τα 120 παιδιά, και προχώρησε σε σταδιακή ανανέωση του έμψυχου υλικού της ομάδας, στηριζόμενη, στην αξία και την εμπειρία των παλιών ποδοσφαιριστών: Φάβα Κ, Φωστηρόπουλου Π, Χατζηδάκη Α, Ρομάντζη Α, Χαρμάνα Κ, και με προπονητή τον αεικίνητο Π.Λιτοβολή, κατάφερε να έχει το πληρέστερο, πιο έμπειρο σχήμα από όλες τις ομάδες της Α κατηγορίας.
Εδώ αξίζει να επικαλεσθούμε τηις δηλώσεις δυο προπονητών  και παλαιών ποδοσφαιριστών.:
Ανδρέας Βοϊτσίδης: "Η πιο καλή, μεστή, πλήρης και ουσιαστική ομάδα της Α κατηγορίας, που έπαιξε το καλύτερο ποδοσφαιρο, ήταν το Μελίσσι." και
Νίκος Τσιρογιάννης: "Η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος ήταν το Μελίσσι". 

Η ομάδα έπαιζε το πιο ωραίο και μεστό ποδόσφαιρο, και συνδύαζε τους εμπειρότατους με τοους ταλαντάχους νέους ποδοσφαιριστές. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Π. Βαβουλίδη,ετών 14, που πέτυχε 22 γκόλ και αναδείχθηκε σε πρώτο σκόρερ της Ομάδας.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι τόσο αγωνιστικά , όσο και εξωαγωνιστικά, η ψυχή της ομάδας ήταν ο Κώστας ο Φάβας και ο Παναγιώτης ο Φωστηρόπουλος.

Σύντομα θα επανέλθουμε με αναλυτικό ρεπορτάζ