Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ, ΦΕΤΟΣ, ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ.
   Το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Πέλλας, επεφύλαξε, ομολογουμένως, μια απρόσμενη, για πολλούς έκπληξη, που έχει ονοματεπώνυμο και ακούει ΔΟΞΑ Μελισσίου.
  Με το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, για πολλούς φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ειδικούς και μή, υπήρχαν φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που οδηγεί Γ΄Εθνική κατηγορία και αυτά ήσαν ο Εθνικός Γιαννιτσών, η Δόξα Μαυροβουνίου, ο Απόλλων Κρύας Βρύσης, η Δόξα Μανδάλου και ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας.
Και τούτο γιατί δαπάνησαν περισσότερα χρήματα για μεταγραφές, ίσως διπλάσια και τριπλάσια ποσά από τις λοιπές ομάδες. Μάλιστα ο Εθνικός Γιαννιτσών, δαπάνησε περισσότερες από 50.000 Ευρώ, για την ενίσχυση του έμψυχου υλικού του και προσέλαβε ως τεχνικό τον έμπειρο Δημήτρη Τομπάζη, που εργάστηκε με επιτυχία επί σειρά ετών σε ομάδες Γ΄Εθνικής. Η Δόξα Μαυροβουνίου με τον ιδιαίτερα φίλοδοξο Πρόεδρο της, τον κ. Δανηλίδη Τέο, το καλοκαίρι έκανε πολλές μεταγραφές έμπειρων και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, δαπανώντας, ίσως τα περισσότερα χρήματα από όλες τις ομάδες της κατηγορίας, που πιθανότατα ξεπέρασαν και τις 70.000 Ευρώ και με Προπονητή για δεύτερη χρονιά το κ. Προδρομίδη Σ, δημιούργησε ένα εξαιρετικά  ισχυρό συγκρότημα, που κατά πολλούς ήταν το πρώτη φαβορί για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Ο έμπειρος και πάντα αξιόπιστος Απόλλων Κρύας Βρύσης με παραστάσεις από τη Γ΄ Εθνική, με την επιστροφή του στην Α1, αν και εθεωρείτο από τα φαβορί, λόγω των σοβαρών διοικητικών προβλημάτων έχασε την ισχύ, αλλά και πολλούς από τους αξιόλογους ποδοσφαιριστές του κι έτσι δεν μπόρεσε να μπει στην κούρσα διεκδίκησης του τίτλου από πολύ νωρίς.
 Επίσης, η πολύπειρη, σταθερή σε αξία και ενισχυμένη με σπουδαίους ποδοσφαιριστές και με αξιόλογους προπονητές, στην έναρξη της σεζόν το Ι. Γυριχίδη και στη συνέχεια τον κ. Αντωνά, έδειξε ιδιαίτερα δυνατή από την αρχή και τη δύναμη που της έδινε και δίνει ο φίλαθλος κόσμος της αποτελεί κι φέτος ένα από φαβορί για τις προνομιούχες θέσεις. 
  Η μεγάλη εκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, με Προπονητή για Τρίτη συνεχή χρονιά τον κ. Ντιμτσούδη Θεοδόση, έμπειρο, ήρεμο, άριστο εμψυχωτή, εργατικό, πολύ καλό  γνώστη της Α1 κατηγορίας και γενικότερα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Πέλλας, με ιδιαίτερα ενισχυμένο και βαθύ ρόστερ, με ποδοσφαιριστές, που έπτά εξ αυτών αποκτήθηκαν το καλοκαίρι και οι έξι τον Ιανουάριο, από τους οποίους οι 10 αγωνίστηκαν σε ομάδες Γ΄Εθνικής (Σιδηρόπουλος, Μαμής, Χατζηδάκης, Φάβας, Τουλγαρίδης, Βερβελές, Λιτοβολής, Ραμπούσης, Νιοράτζε, Ρομάντζης) και 2 σε ομάδες Α΄ Εθνικής (Σερέτης, Καραογλανίδης), έντονες προσωπικότητες, έχτισε ένα ομοιογενές, ιδιαίτερα έμπειρο, με άριστες σχέσεις μεταξύ των παικτών, για το λόγο αυτό, πολύ σωστά, τόσο ο Τεχνικός της Ομάδας κ. Ντιμτσούδης σε όλες τις συνεντεύξεις τόνιζε και τονίζει ότι η φετινή εκπληκτική πορεία της Ομάδας, οφείλεται «στο άριστο οικογενειακό κλίμα, στην αλληλεγγύη, το πάθος και την αγωνιστικότητα που διακρίνει όλους τους παίκτες».
 
Ο Έμπειρος Σ. Ντιμτσούδης οδηγεί τους ΜΑΥΡΑΕΤΟΥΣ στην Κορυφή 
  Μεγάλο πλεονέκτημα για τους ασπρόμαυρους από το Μελίσσι, που πληθυσμιακά είναι το μικρότερο χωριό, από τις ομάδες που μετέχουν στη μεγάλη κατηγορία της Πέλλας, οι έντονες προσωπικότητες ποδοσφαιριστών, όπως ο πολύπειρος Κ. Φάβας, που λειτουργεί και ως προπονητής μέσα στο γήπεδο και κυρίως ως εμψυχωτής, ο αιώνιος έφηβος «κάπταιν» της Ομάδας, Α. Χατζηδάκης, ο έμπειρος Γ. Φωστηρόπουλος, η ήρεμη δύναμη της άμυνας και ο «από μηχανής Θεός» στις δύσκολες στιγμές, δίνει πάντα τη λύση. Ο αυτοκρατορικός, επιτελικός, έμπειρος Γ. Σερέτης με τεράστια εμπειρία από τον Άρη, αλλά και τις άλλες ομάδες   Β και Γ Εθνικής που αγωνίστηκε, διευθύνει με μαεστρία το παιχνίδι των ΜΑΥΡΑΕΤΩΝ,  ο Σιδηρόπουλος (Πέπε) αποτελεί το κεράκι στην τούρτα της ΔΟΞΑΣ, με το εντυπωσιακό, ουσιαστικό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό του παιχνίδι. Μάλιστα είναι και ο πρώτος σκόρερ των Μαυραετών. Ο άτυχος Η. Βερβελές, μόλις 19 ετών, ο κορυφαίος αμυντικός μέσος της Α1, με τα εντυπωσιακά τεχνικά και σωματικά προσόντα, που, δυστυχώς, ένας τραυματισμός, τον άφησε για τρεις και πλέον μήνες εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας.
 
Ηλίας Βερβελές, ο  κορυφαίος αμυντικός μέσος της Α1
   Το «μηχανάκι» της Ομάδας, Π. Μιχαηλίδης, με την πιο σταθερή απόδοση σε όλα τα παιχνίδια και ο πολυτιμότερος παίκτης στα περισσότερα, που διακρίνεται για το πάθος, την αγωνιστικότητα και τον εξαίρετο χαρακτήρα, που αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης.
  Ο δεινός σκόρερ της Ομάδας, έμπειρος και ιδιαίτερα χρήσιμος, Π. Μαμής, που κι αυτός, δυστυχώς, λόγω τραυματισμού, έμεινε για 4 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Ο μαχητικός και ιδιαίτερα κινητικός επιθετικός, Χ. Τσάλμας, που έδωσε δύναμη και ταχύτητα στην επίθεση της Δόξας και την ιδανική λύση μετά τον τραυματισμό του πρώτου σκόρερ της Α1, μέχρι τον τραυματισμό του Π. Μαμή, ο ταχύτατος, ιδιαίτερα αγωνιστικός Νιοράτζε, με λύσεις σε πολλές θέσεις, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο ταχύτατος νεοαποακτηθείς Δ. Λιτοβολής που προσέθεσε μεγάλη δύναμη στην επιθετική γραμμή των Πρωτοπόρων. Ο έμπειρος, ταχύτατος Α. Ρομάντζης, που όταν χρειάστηκε, έδωσε χρυσές λύσεις στην Ομάδα. Ο έμπειρος και αγωνιστικός Μ. Τζάτζης, το πνευμόνι της Ομάδας, με πολλές βοήθειες στην άμυνα και καθοριστικά γκολ στην επίθεση. Ο ιδιαίτερα έμπειρος, αγωνιστικός, άριστος χαρακτήρας αμυντικός Κ. Δουλγερίδης, ο πολύπειρος, αμυντικός που με την επιστροφή στη ΔΟΞΑ, τον Ιανουάριο, έδωσε πολλές βοήθειες με την αγωνιστικότητα και το πάθος του, ο εξαιρετικός αριστερός μπακ, Φουρέιρα, που διακρίνεται για το πάθος και την αγωνιστικότητα του, αλλά και τις επελάσεις από την αριστερή πτέρυγα. Ο έμπειρος, εξαρετικός τεχνίτης, πρώην παίκτης της Εθνικής Ελπίδων της Αλβανίας, Ε. Σέλγκου, που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο, έδωσε τις απαραίτητες ανάσες στο κέντρο και στην οργάνωση του παιχνιδιού της. Ο Χ. Λιτοβολής που με την αγωνιστικότητα και το πάθος βοηθάει την Ομάδα, ‘οποτε τον χρειάζεται. Σημαντική και ιδιαίτερα αξιόλογη η παρουσία, του νεαρού Φ. Γιοβάνογλου, που αποκτήθηκε στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, από την Αναγέμννηση Γιαννιτσών, μεταγραφή χρυσάφι, ένας ποδοσφαιριστής, αεικίνητος, με αγωνιστικότητα, πάθος και εξαιρετικές επελάσεις, που βοηθάει στην επίθεση. Σίγουρα το μέλλον του θα είναι λαμπρό. Ένα ακόμη απόκτημα του Ιανουαρίου, του έμπειρου Γ. Πετρίδη έδωσε κι άλλες λύσεις μεσοεπιθετικά στην ομάδα. Τέλος ο νεαρός και ιδιαίτερα ταλαντούχος Τσάλμας Α, με το ξεχωριστό ταλέντο υπόσχεται για το μέλλον του στην ιστορική Δόξα.
  Αν στους παραπάνω προστεθούν οι έμπειροι και ιδιαίτερα ταλαντούχοι τερρματοφύλακες: Α. Καραογλανίδης, που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο, με πέρασμα από τον Αστέρα Τρίπολης, Αναγέννηση Γιαννιτσών και ΑΠΕ Λαγκαδά. Τον εμπειρότατο και αξιόπιστο Π. Βασιλειάδη και το νεαρό ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο, Δ Ματζούκη,  συμπλήρωνεται το «ΠΑΖΛ» της επιτυχίας, αλλά και η απάντηση στη εκπληκτική φετινή πορεία των ΜΑΥΡΑΕΤΩΝ, προς το όνειρο.
  ΟΙ Μαυραετοί δεν «ξεφούσκωσαν», όπως περίμεναν και υποστήριζαν πολλοί ειδικοί και μη ειδικοί και αυτό για τους παρακάτω λόγους:
  Το άριστο οικογενειακό κλίμα, την αλληλεγγύη μεταξύ των συμπαικτών, η εμπειρία, το πάθος και την αγωνιστικότητα, αλλά και το πλούσιο έμψυχο υλικό και ο σεβασμός των αντιπάλων, συνθέτουν το μυστικό της ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, των Μαυραετών, Πρωτοπόρων και επίδοξων Πρωταθλητών, οκτώ αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος.
  Εδώ πρέπει να τονιστεί, ότι η επόμενη 19η αγωνιστική, που περιλαμβάνει το ντέρμπυ, ΔΟΞΑΣ ΜΑΝΔΑΛΟΥ - ΔΟΞΑΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ, ενώ η Δόξα Μελισσίου κερδίζει τους τρεις βαθμούς, χωρίς αγώνα, από τη ΔΟΞΑ Π. Μυλοτόπου, ίσως ξεκαθαρίσει ουσιαστικά τα πράγματα στην κορυφή.
Σε κάθε περίπτωση στο Μελίσσι πλέον πιστεύουν ότι η 8η Μαϊου θα τους βρει στην κορυφή της Βαθμολογίας. Η εκπληκτική ΔΟΞΑ Μελισσίου θα γράψει την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της. Και το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα.