Ένας βέρος Γιαννιτσώτης στον Πλατανιά της Κρήτης!

Όλη η ποδοσφαιρική ιστορία και εξέλιξη ενός μεγάλου ταλέντου όπως ο Γιάννης Πελτέκης

του Γιάννη Μίγγα

Από πιτσιρικάς και σε ηλικία 5 ετών ήλθε σε επαφή με την μπάλα, με τα «μπαμπίνιο» της Αξού. Γεννηθείς το 2002 και για τρία χρόνια έκανε τα ποδοσφαιρικά του βήματα ο Γιάννης Πελτέκης, όταν σε ηλικία 8 ετών μεταπήδησε στην παιδική ομάδα της Αναγέννησης Γιαννιτσών, όπου και άρχισε να δείχνει τις πρώτες του ποδοσφαιρικές αρετές, βάζοντας τις βάσεις για τη μετέπειτα πορεία του.

Σε ηλικία 14 ετών, μετά από μία αρκετά μεγάλη παρουσία με την φανέλα της Αναγέννησης βρέθηκε στην Κ15 της Βέροιας, όπου και αγωνίστηκε για έναν χρόνο. Ο επόμενος σταθμός της ποδοσφαιρικής καριέρας του ήταν ο Φίλιππος Γιαννιτσών, όταν και αγωνίστηκε για έναν μόλις χρόνο, έχοντας κάνει πλέον αισθητή την παρουσία του και δείχνοντας το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Όπως ήταν φυσικό δεν άργησε να μπει στο μάτι κάποιων ανθρώπων που διέκριναν το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και αμέσως την επόμενη χρονιά, σε ηλικία 16 ετών βρέθηκε στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στην μακρινή Κρήτη και στην Κ19 του Πλατανιά, αν και αρκετά μικρότερος.

Την περσινή χρονιά πήρε το βάπτισμα του πυρός παίζοντας στο πρωτάθλημα της Football League της Κ19, στον Νότιο Όμιλο, έχοντας μία εξαιρετική και πετυχημένη παρουσία με 13 συμμετοχές σε όλη την διάρκεια των αγώνων, σε 15 παιχνίδια, ενώ σ’ έναν αγώνα αγωνίστηκε ως αλλαγή ενώ ήταν εκτός ενδεκάδας σε έναν μόνο αγώνα, λόγω τιμωρίας.

Ο Γιάννης Πελτέκης, ένας βέρος Γιαννιτσώτης, έχει ύψος 1,77 και είναι εξαίρετος χειριστής της μπάλας και χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο πόδια, παίζοντας στα άκρα ως μπακ-χαφ. Την περσινή χρονιά ο νεαρός Γιάννης άφησε άριστες εντυπώσεις στο τεχνικό τιμ της πρώτης ομάδας του Πλατανιά και αυτό ήταν αρκετό ώστε να δικαιωθούν οι κόποι του και η προσήλωση του στο ποδόσφαιρο. Στην φετινή χρονιά του Πλατανιά, που λίγο έλλειψε να αγωνίζεται στην Super League, ο Γιάννης Πελτέκης επιλέχθηκε από 25 συμπαίκτες του από την Κ19 και θα βρεθεί στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τον νεαρό ποδοσφαιριστή, γιατί απλά οι κόποι του άρχισαν να δικαιώνονται και η ποδοσφαιρική του αξία να αναγνωρίζεται.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δήλωσε στην Πέλλαnews πως «η παρουσία μου στον Πλατανιά είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική μου εμπειρία. Στα 17 μου μπορώ να αγωνίζομαι σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ελλάδας και λόγω της πολύ καλής μου εξέλιξης. Θα συμμετέχω στην επαγγελματική ομάδα. Στόχος μου είναι η βελτίωση μέρα με τη μέρα και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Μπορεί να είμαι μακριά από την οικογένεια μου, όμως βρήκα ένα άριστο κλίμα στην ποδοσφαιρική οικογένεια του Πλατανιά και έχω μία άψογη συνεργασία με το τεχνικό τιμ της ομάδας».