ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΓΓΑ

Μια χρονιά δύσκολη, μια χρονιά με πολλά εμπόδια, μια χρονιά που άφησε ανάμεικτα συναισθήματα, μια χρονιά που η ομάδα των Γιαννιτσών σώθηκε στην κυριολεξία πάνω στο νήμα με πολλά παρατράγουδα, είναι πλέον παρελθόν.

Ο Α.Σ. Γιαννιτσά, είναι μία ομάδα η οποία λειτούργησε λόγω covid με πολύ χαμηλό μπάτζετ όταν έγινε η επανεκκίνηση τον Μάρτιο και χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων ανθρώπων, όμως η χρονιά που έρχεται να είναι πολύ διαφορετική και με ένα μπάτζετ πολύ πιο υψηλό.

Το τελευταίο διάστημα έχω επισημάνει με κάθε τρόπο ότι ο μεγάλος προβληματισμός που θα προκύψει την νέα χρονιά είναι η δυναμική του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ. Γιαννιτσά, γιατί το οικονομικό είναι το μεγάλο αγκάθι, το βουνό που πρέπει να ξεπεράσει.

Είναι γνωστό και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση ότι αν την νέα χρονιά, όπως ακούγεται και λέγεται, ισχύσει η αναδιάρθρωση, τότε τα έξοδα της ομάδος θα πολλαπλασιαστούν και θα είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν αυτή η Διοίκηση είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα.

Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται καινούργιο αίμα, νέα πρόσωπα που θα τρέξουν αυτό το εγχείρημα και ένα Δ.Σ. που να εμπνέει εμπιστοσύνη ότι θα μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας χρονιάς.

Βέβαια, δεν ξέρω τις προθέσεις του Προέδρου του Α.Σ. Γιαννιτσά Θόδωρου Δανιηλίδη, δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει μέσα στο μυαλό του, αν θέλει να συνεχίσει και με ποιους συνεργάτες, όμως αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό για να μπορέσει η ομάδα να λειτουργήσει και φυσικά να γίνει ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς με τις αυξημένες απαιτήσεις.

Πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα για το ενδιαφέρον μίας ομάδας ανθρώπων από την πόλη των Γιαννιτσών να ηγηθούν αυτής της νέας προσπάθειας, είναι πρόσωπα φερέγγυα και αξιόπιστα, αρκεί να υπάρξει ριζική αλλαγή στην προεδρεία της ομάδος.

Οι πληροφορίες που έχω αναφέρουν ότι υπάρχει και μια άλλη πρόταση από κάποιους ανθρώπους που ενδιαφέρονται από την Θεσσαλονίκη να αναλάβουν την ομάδα με κάποιο οικονομικό τίμημα. Μια πρώτη συζήτηση έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό με τον Πρόεδρο της ομάδας, αλλά απάντηση δεν υπήρξε μέχρι στιγμής.

Καθοριστικό ρόλο στις διοικητικές εξελίξεις θα παίξουν και οι σύμβουλοι της ομάδας, σε ένα 7μελές συμβούλιο, η στάση που θα κρατήσουν σε όλες αυτές τις εξελίξεις, οι οποία θα καθορίσει εν πολλοίς την επόμενη μέρα και την λειτουργικότητα της ομάδας.

Μπορεί ο Α.Σ. Γιαννιτσά να είναι ένας νεοσύστατος Σύλλογος με 3 χρόνια ζωή, όμως όπως και να το κάνουμε εκπροσωπεί το ποδόσφαιρο των Γιαννιτσών, γι’ αυτό αυτοί που το διοικούν δεν μπορούν να παίζουν με την φωτιά, πρέπει να ζυγίσουν όλες τις παραμέτρους και όποιος αντέχει να μείνει στο παιχνίδι, όποιος αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί καλό θα είναι να αποχωρήσει, για το καλό του Συλλόγου.

Ο Ιούνιος θα είναι ένας μήνας καυτός και πρέπει πάση θυσία όλα αυτά τα ζητήματα να ξεκαθαρίσουν και σ’ αυτό τον πρώτο λόγο έχει ο Πρόεδρος της ομάδος, ο οποίος πρέπει να λειτουργήσει με μοναδικό γνώμονα το καλό της ομάδας και της πόλης των Γιαννιτσών.

Αυτό που υπόσχομαι στο αναγνωστικό κοινό  με την όποια δύναμη της γραφίδας μου, να παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις στα διοικητικά της ομάδας και να το ενημερώνω με αντικειμενικότητα.