Κατά… 80% ολοκληρώθηκε σήμερα η δράση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, καθώς υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες στον 7ο και τον 9ο όμιλο. Ωστόσο, γνωστοί είναι οι πρωταθλητές των εννέα ομίλων που θα πάρουν μέρος στα μπαράζ ανόδου, για τις 4 θέσεις στην ανανεωμένη Super League 2 της νέας σεζόν.

Αυτές οι εννέα ομάδες είναι οι Ορφέας Ξάνθης (1ος), Ποσειδών Μηχανιώνας (2ος), Αναγέννηση Καρδίτσας (3ος), Διαγόρας Στεφανοβικείου (4ος), Αχέρων Καναλακίου (5ος), Πανιώνιος (6ος), Κηφισιά (7ος), Θύελλα Ραφήνας (8ος), Ηρόδοτος (10ος) και απομένει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στον 9ο όμιλο.

Οι πρωταθλητές θα χωριστούν σε δύο ομίλους των πέντε ομάδων με γεωγραφικά κριτήρια (όμιλοι 1-5 και 6-10), όπου θα δώσουν μονά παιχνίδια. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα πάρουν την άνοδο. Επειδή ο 9ος όμιλος αναμένεται να αργήσει να ολοκληρωθεί, υπάρχει η σκέψη στην ΕΠΟ να ξεκινήσει πιο νωρίς ο βόρειος όμιλος των μπαράζ.Εκτός όμως από τους πρωταθλητές, ξεκαθάρισε στους οκτώ ομίλους που ολοκληρώθηκε η δράση και οι ομάδες που αποχαιρέτισαν τη Γ’ Εθνική.

Στον 1ο όμιλο, υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Ελπίδα Σαπών, όπως και η ΑΕ Αμπελοκήπων, ενώ στον 2ο όμιλο αντίο στη Γ’ Εθνική είπε παρά τη νίκη της η Νίκη Αγκαθιάς. Στον 3ο όμιλο, ο ΑΟ Σελλάνων επιστρέφει στα τοπικά, ενώ στον 4ο όμιλο η Αταλάντη σώθηκε και έπεσε ο Φωκικός, λόγω της καλύτερης επίθεσης.

Στον 5ο όμιλο η κατάσταση είχε ξεκαθαρίσει, με τη Θύελλα Κατσικάς να αποχαιρετά με νίκη την κατηγορία. Στον 6ο όμιλο, ο συνδυασμός αποτελεσμάτων οδήγησε Μαρκό και Μοσχάτο, όπως και τον Πανναξιακό στα τοπικά.

Στον 7ο όμιλο, η μάχη μαίνεται, ανάμεσα σε Φοίνικα Ν. Επιδαύρου, Πανγυθεατικό και Ερμή Μελιγούς, καθώς απομένουν άλλες δύο αγωνιστικές. Στον 8ο όμιλο, ο Ακράτητος ήταν η τελευταία ομάδα που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της.

Στον 9 όμιλο, ο Παναιγιάλειος συνεχίζει να προηγείται, αλλά η Ζάκυνθος ακολουθεί στο -2, έχοντας δύο παιχνίδια λιγότερα, ενώ απομένουν και δυο γεμάτες αγωνιστικές. Στον 10ο όμιλο τέλος, Ρεθυμνιακός και Δαμάστα είπαν αντίο στη Γ’ Εθνική.