Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο όσον αφορά τον οικονομικό τομέα πάει από το κακό στο χειρότερο και δεν χρειαζόταν η χθεσινή απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου αδειοδότησης της ΕΠΟ να επιβεβαιώσει και μάλιστα πανηγυρικά αυτή την άποψη.

 Από τις 28 ΠΑΕ της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας μόνο τρεις πήραν άδεια για το πρωτάθλημα της Football League της επόμενης περιόδου: η Αναγέννηση Καρδίτσας, ο Αχαρναϊκός και ο Ηρακλής Ψαχνών!

Play off χωρίς άδεια για τη Super League

Η τελευταία, αλλά και άλλες εφτά ομάδες, η Κέρκυρα, η Νίκη Βόλου, ο Ολυμπιακός Βόλου, τα Χανιά, ο Ηρακλής, ο Αιγινιακός και ο Φωστήρας, δίνουν μάχη μέσω των play off που είναι σε εξέλιξη για τρία εισιτήρια στον μαγικό χώρο της Super League.
Καμία όμως από αυτές δεν πήρε άδεια για τη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία! Γεγονός που σημαίνει ότι όποια ομάδα ανέβει θα έχει περιορισμούς στις μεταγραφές: θα μπορεί δηλαδή να κάνει μόνο τρεις μεταγραφές και δύο ανανεώσεις για ποδοσφαιριστές άνω των 24, ανεξαρτήτως εθνικότητος.

Και αν το κακό είναι μικρό για τον Βατανιακό, την Καβάλα, την Αναγέννηση Γιαννιτσών, τον Αστέρα Μαγούλας, τη Γλυφάδα, τον Βύζαντα Μεγάρων που έχουν υποβιβαστεί στη Γ´ Εθνική, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις υπόλοιπες ΠΑΕ που θα αγωνιστούν τη νέα περίοδο στη Football League και θα έχουν και αυτές τον ίδιο περιορισμό μεταγραφών.

Ούτε καν παράβολο

Οι έξι προαναφερόμενες ομάδες μάλιστα, και άλλες πέντε, δεν κατέθεσαν καν το παράβολο που συνοδεύει τον φάκελο αδειοδότησης. Ο λόγος για τη Δόξα Δράμας, τη Ζάκυνθο, τον Πανηλειακό, τον Πιερικό και τον Φωκικό που είχαν ελλείψεις στους φακέλους τους και δεν μπήκαν στον κόπο να καταθέσουν παράβολο.

Οι αποφάσεις για τις ομάδες που δεν πήραν άδεια, είναι εφέσιμες.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης κατά τη διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Football League και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Χορηγεί την άδεια συμμετοχής ΜΟΝΟ για τη Football League και ΟΧΙ για τη Super League:

1. ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

2. ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ

3. ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ

Δεν χορηγεί την άδεια τόσο για τη Super League όσο και για τη Football League:

1. ΚΑΣΣΙΟΠΗ

2. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

4. ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

5. ΧΑΝΙΑ

6. ΦΩΣΤΗΡΑΣ

7. ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ

8. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

9. ΑΠ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

10. ΕΠΙΣΚΟΠΗ

11. ΗΡΑΚΛΗΣ

12. ΚΑΛΛΙΘΕΑ

13. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

14. ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Οι κάτωθι ΠΑΕ δεν εισήχθησαν προς συζήτηση λόγω έλλειψης παραβόλου, με συνέπεια την απόρριψη της άδειας συμμετοχής:

1. ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

2. ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ

3. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

4. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

5. ΖΑΚΥΝΘΟΣ

6. ΚΑΒΑΛΑ

7. ΓΛΥΦΑΔΑ

8. ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

9. ΠΙΕΡΙΚΟΣ

10. ΦΩΚΙΚΟΣ

11. ΑΣΤ. ΜΑΓΟΥΛΑΣ
πηγή goalnews.gr