Σενάρια επιστημονικής φαντασίας θέλουν την Football League του Ελληνικού πρωταθλήματος να γίνεται σε δύο ομίλους, υποβαθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα που την περίοδο 2012-2013 καθήλωσε την Ελλάδα έως την τελευταία αγωνιστική(μπαράζ).
Στην Ελλάδα του μνημονίου και των δόσεων στους δανειστές μας έχουν φέρει τα πάνω κάτω και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Φυσικά για την Super League κανένας λόγος, αλλά για στην δεύτερη την τάξη κατηγορία άρχισαν τα όργανα.
Η ΑΕΛ δεν δήλωσε συμμετοχή για τη Football League, ακολουθώντας την ΑΕΚ και την Κέρκυρα, ενώ προβλήματα έχουν ακόμα και ο Πανσερραϊκός όσο και η Δόξα Δράμας και η Καβάλα.
Το τοπίο όσον αφορά τη μορφή της Football League τη νέα αγωνιστική περίοδο έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό και έτσι όπως λέγεται θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι (είτε 13-12 ομάδες είτε 12-12 χωρίς τον Πανσερραϊκό).
Από πόσες ομάδες θα είναι ο καθένας βάση του γεωγραφικού προσανατολισμού, θα εξαρτηθεί ίσως και από την διοργανώτρια αρχή. Μια δόση σας δίνουμε σήμερα αν παρθεί η απόφαση και υπάρξουν τελικά δύο όμιλοι στην κατηγορία, που εμείς δεν θέλουμε να σκεφτούμε με τίποτα.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Αστέρας Μαγούλας
Αχαρναϊκός
Βύζας Μεγάρων
Επισκοπή
Ηρακλής Ψαχνών
Καλλιθέα
Νίκη Βόλου
Παναιγιάλειος
Ολυμπιακός Βόλου
Παναχαϊκή
Φωστήρας
Χανιά
Φωκικός

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Αιγινιακός
Αναγέννηση Γιαννιτσών
Αναγέννηση Καρδίτσας
Απόλλων Καλαμαριάς
Δόξα Δράμας
Εθνικός Γαζώρου
Ηρακλής
Καβάλα
ΠΑΕ Κέρκυρα
Πανσερραϊκός
Πιερικός
Τύρναβος

matiespellas: Ανέστης Σαρακινίδης