Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα περιμένει η Football League να δει ποιες ομάδες θα είναι σε θέση να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Τα πολλά προβλήματα των ομάδων δεν επιτρέπουν στη διοργανώτρια αρχή να σχεδιάζει άμεσα το νέο πρωτάθλημα της Football League, όπως κατέστη σαφές κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Λίγκας. Αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν πολλά χρέη, ενώ άλλες δεν μπορούν να συγκεντρώσουν το μετοχικό κεφάλαιο των 500.000 ευρώ που απαιτείται. Ηδη κάποιοι σύλλογοι σκέφτονται να μη δηλώσουν συμμετοχή, όπως έκανε η ΑΕΚ και να υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική.

Εξάλλου, εκκρεμούν και οι αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης για τις ομάδες που εμπλέκονται στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια. Αυτό που ξεκαθαρίστηκε ήταν πως ίσως δεν υπάρξουν δύο όμιλοι, αλλά ένας τελικά τη νέα χρονιά στη Football League, καθώς όσες ομάδες υποβιβαστούν, είτε οικειοθελώς, είτε λόγω τιμωρίας, δεν πρόκειται να αντικατασταθούν. Μάλιστα, πιθανότατα δεν θα καλυφθεί ούτε το κενό που άφησε η ΑΕΚ, καθώς γι’ αυτόν τον λόγο επικυρώθηκαν οι βαθμολογίες και οι θέσεις ανόδου και υποβιβασμού στη Football League και την Football League 2.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τα τηλεοπτικά της νέας σεζόν, που θα το χειριστεί ο Σπύρος Καλογιάννης, ενώ τέθηκε και το θέμα της επιχορήγησης του ΟΠΑΠ, που βρίσκεται στον αέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ - FOOTBALL LEAGUE  2 ΟΠΑΠ  επικυρώθηκαν οι Βαθμολογικοί Πινάκες των πρωταθλημάτων FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ και FOOTBALL LEAGUE  2 ΟΠΑΠ.

Οίκοθεν νοείται ότι η Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας υποχρεούται και θα σεβαστεί εκτελώντας οποιαδήποτε απόφαση πειθαρχικών επιτροπών διαφοροποιεί τα παραπάνω πραγματικά και νομικά περιστατικά.
 
Συζητήθηκε το θέμα των  τηλεοπτικών και εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος κ. Σπύρος Καλογιάννης να χειριστεί το θέμα των συμβάσεων.
 
Νωρίτερα στη Γ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ  εγκρίθηκε ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός περιόδου 2012 -2013.