Πέμπτη αναβολή, άγνωστος ο αριθμών των συμμετεχόντων… Όλα αυτά συνέβησαν στο διοικητικό συμβούλιο της Football League που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Η κλήρωση αναβλήθηκε για πολλοστή φορά και θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα (24/9).

Κι αυτό γιατί η επιθυμία των υπευθύνων είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ωστόσο, για την Δευτέρα υπάρχει η απεργία των δημοσιογράφων και αν πράγματι γίνει στις 15:00, τότε δεν θα έχει δημοσιογραφική κάλυψη.

Από την Football League αυτό που θέλουν είναι να γίνει η κλήρωση την Δευτέρα κι αφού θα προηγηθεί η συνεδρίαση της Superleague (13:00), απ όπου η «μικρή» Λίγκα περιμένει το οριστικό «οκ» της αναδιάρθρωσης.

Η άλλη είδηση της ημέρας αφορά σε μια ακόμη πρόταση που έπεσε στο… τραπέζι και κυκλοφόρησε ως πληροφορία: Να αυξηθούν οι ομάδες σε 26 και να γίνει πρωτάθλημα δύο ομίλων… Οι νέες συμμετοχές θα ήταν οι: Οικονόμος, Ζάκυνθος, Απόλλων Καλαμαριάς, Πανηλειακός και Γλυφάδα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Οικονόμος είναι η ομάδα που «έτρεξε» το θέμα, μιας και ήταν η ομάδα που είχε τερματίσει τέταρτη στα πλέι οφ και έχει ήδη υποβάλλει πρόταση για συμμετοχή 22 ομάδων.

Όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν όχι νωρίτερα από την Δευτέρα, οπότε θα υπάρξει νέα παράταση στην αγωνία. Θυμίζουμε, πάντως, πως οι 18 ομάδες της Football League έχουν ήδη γίνει 21 με την –σχεδόν σίγουρη – συμμετοχή των: Καβάλα, Ολυμπιακό Βόλου και Ηρακλή.

«Κατατέθηκε μια πρόταση για τις ομάδες που έπαιξαν πέρυσι πλέι οφ στη Γ´ Εθνική, Οικονόμο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ζάκυνθο, Πανηλειακό και Γλυφάδα. Αν ανεβούν αυτές οι ομάδες θα πάρουν τα λεφτά που προβλέπει ο ΟΠΑΠ για τη Γ´ Εθνική. Το βλέπαμε πολύ δύσκολο να περπατήσει, γιατί χρειάζεται ομοφωνία για να περάσει αυτή η πρόταση», τόνισε ο Σπύρος Καλογιάννης.

Και συμπλήρωσε: «Αν μας απαντήσει η Super League τη Δευτέρα και κάνει αποδεκτό το αίτημά μας για άνοδο 4 ομάδων, θα προχωρήσουμε με κλήρωση με 21 ομάδες. Αν όχι, θα πάμε με 18 γιατί δεν μπορεί το πρωτάθλημα να πάει άλλο πίσω».

Τέλος, με ανακοίνωσή της η Superleague έκανε γνωστό ότι η έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 13:00.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Έκτακτη Γ.Σ. Δευτέρα 24/9/2012 στις 13:00

Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

Θέμα 1ο: Διάρθρωση Πρωταθλήματος Super League περιόδου 2013/14 – Συνεργασία με ΟΠΑΠ Α.Ε. και Τηλεοπτικούς Συνεργάτες.

Θέμα 2ο: Τροποποίηση Άρθρου 4 παρ. 1 του Καταστατικού της Super League περί του αριθμού των Μελών του Συνεταιρισμού.

Θέμα 3ο: Εκλογές Ε.Π.Ο. – Εκπροσώπηση του Συνεταιρισμού.

Θέμα 4ο: Διάφορα.