Στο γραφείο του Γιάννη Ιωαννίδη κατευθύνεται αντιπροσωπεία της Football League προκειμένου να συζητηθούν κάποια αιτήματα των ανθρώπων της Λίγκας στον γ.γ.Α.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνθρωποι της Football League θα ζητήσουν έξτρα έσοδα, από τα τηλεοπτικά και από τον ΟΠΑΠ και να μπει στο.. παιχνίδι των μεταδόσεων και η ΕΤ3, να απαλλαγούν οι ομάδες από το εξοδολόγιο της διαιτησίας, καθώς και στις προσφυγές των παικτών, να επιδικάζεται μόνο το ποσό των δεδουλευμένων και όχι το συνολικό ποσό που προβλέπεται στο συμβόλαιο.
 
Σε περίπτωση που δεν βρουν θετική ανταπόκριση, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξει αποχή των ομάδων και το πρωτάθλημα να μην ξεκινήσει ούτε στις 30 Σεπτεμβρίου.
 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ν. ΜΑΡΚΑΤΟΣ
 

ΑΕΛ 1964 Φ.Σ: Να αντιδράσει η ΠΑΕ!
 
Η Αθλητική Ένωση Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: "Πληροφορηθήκαμε μέσω του ηλεκτρονικού τύπου ότι το Δ.Σ. της Football League αποδέχθηκε την εισήγηση του -απερχόμενου- Δ.Σ. της ΕΠΟ περί τοποθέτησης των Ηρακλή Θεσ/κης (ή μήπως Α.Ε. Ποντίων;), Ολυμπιακού Β. και Ν. Καβάλας στο φετινό πρωτάθλημα της FL.
 
Όπως αναφέραμε και στην ανακοίνωση μας από 7/8 είναι θέμα ηθικής τάξης και αξιοπρέπειας για το Σωματείο μας την ΑΕΛ να αρνηθούμε την παραγραφή ουσιαστικά της τιμωρίας των δύο τελευταίων ομάδων, παράγοντες των οποίων πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο διαφθοράς που απαξίωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πόσο μάλλον όταν το μεγαλύτερο θύμα αυτού του κυκλώματος που παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη ήταν η Ομάδα μας.

Αρνητικοί επίσης είμαστε για όποια ομάδα παρανόμησε (βλ. πλαστογραφία) και δίκαια τιμωρήθηκε (Ηρακλής), ζητώντας μάλιστα να επιστρέψει μια άλλη (!) ομάδα στη θέση της (ΑΕ Ποντίων-Ηρακλης).
 
Καλούμε τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 έστω και την ύστατη ώρα να πράξει το καθήκον της και να ενεργήσει όπως η Ιστορία της ΑΕΛ επιτάσσει, αρνούμενη μέχρι τέλους να συναινέσει στην παρανομία και σε οποιαδήποτε «ανταποδοτικά οφέλη» της προταθούν, και προσφεύγοντας παράλληλα στη Δικαιοσύνη κατά των Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. και F.L.
 
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου
 

Ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΛ 1964
 
Έπειτα από αντίστοιχη ανακοίνωση του Ερασιτέχνη και η ΠΑΕ ΑΕΛ τοποθετήθηκε επίσημα για την απόφασή που στέλνει την Καβάλα, τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ηρακλή στη Football League: Εδώ και ενάμιση χρόνο η ΑΕΛ παλεύει για να αποκαταστήσει μια σε βάρος της αδικία την οποία έχει αναγνωρίσει σύσσωμη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, όμως, κάποιοι προκλητικά συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά – χωρίς να τηρήσουν καν προσχήματα και νόμιμες διαδικασίες – μεθοδεύουν την «αποκατάσταση» ομάδων, που οι δράσεις παραγόντων τους τις έχουν προ πολλού καταδικάσει όχι μόνο τυπικά, αλλά και στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου. Με την πολύτιμη… συνδρομή, φυσικά, παραγόντων της πολιτικής που έσπευσαν με θέρμη να υποστηρίξουν τοπικιστικά συμφέροντα. Αλήθεια, που ήταν πέρσι τέτοιον καιρό οι Λαρισαίοι πολιτικοί όταν το χρέος τους, τους καλούσε να στηρίξουν έναν πέρα για πέρα δίκαιο και καθαρό αγώνα μιας ομάδας που «κουμπώθηκε» επανειλημμένα και έχασε μια ολόκληρη κατηγορία; Το σημερινό ήταν το τελευταίο, για την ώρα, επεισόδιο της φαρσοκωμωδίας, που κρατάει κάμποσους μήνες και δεν λέει να ρίξει τίτλους τέλους…
 
Για την ΑΕΛ, δεν είναι ζήτημα προσωπικής αντιπαράθεσης με καμία ομάδα ή πρόσωπο. Είναι ζήτημα νομιμότητας, δικαιοσύνης, αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας. Έννοιες τις οποίες κάποιοι έχουν αντικαταστήσει με συντεχνιακές λογικές, παρασκηνιακές συναλλαγές, νοοτροπίες υποτέλειας και ανταποδοτικά οφέλη και θέλουν να μας πείσουν ότι μόνο αν τις ασπαστούμε μπορούμε να επιβιώσουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Θα έπρεπε, όμως, να έχουν καταλάβει – ειδικά μετά από έναν ανένδοτο αγώνα τόσων χρόνων - ότι η ιστορία της ΑΕΛ δεν ξεπουλιέται για «μικροπολιτικά» ή άλλου είδους συμφέροντα.  Η ΑΕΛ απόλυτα και αδιαπραγμάτευτα επανέλαβε και σήμερα στη συνέλευση της Football League την ξεκάθαρη στάση της στο ζήτημα της αποκαλούμενης «αποκατάστασης»: Κανένα αντάλλαγμα δεν μπορεί να την αναγκάσει να συναινέσει σε αποφάσεις νομικά ανυπόστατες και ηθικά αστήρικτες. Και θα συνεχίσει να το κάνει για όσο χρειαστεί, με όποιο μέσο έχει στα χέρια της και με οποιοδήποτε τίμημα χρειαστεί να πληρώσει…"
 

ΠΑΕ ΑΕΛ 1964