Εμπλοκή στην περίφημη αναδιάρθρωση

Όταν η υπόθεση της «αποκατάστασης» των Ηρακλή, Ολυμπιακού Β. και Καβάλας όπως την χειρίζονται οι όποιες αρχές του Ελληνικού ποδοσφαίρου, εξελίσσεται σε «καραγκιόζ μπερντές» πηγαίνοντας ως «μπαλάκι» από τον ένα στον άλλο, αφού κανείς δεν ήθελε στην πραγματικότητα να αναλάβει την ευθύνη, δεν μπορούσε να φανταστεί αυτήν την τόσο κωμικοτραγική εξέλιξη.
Ότι δηλαδή η απόφαση που ελήφθη στη συνάντηση ΕΠΟ (Ανασόπουλος), Super League (Μώραλης, Σωπήλης, Κομπώτης) και Football League (Καλογιάννης, Σφακιανάκης, Πάτσης) για το θέμα της «αποκατάστασης» των «τριών» θα κατέληγε μετά από διαβουλεύσεις ενός μήνα στο να επιστραφεί στον... απερχόμενο πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, προκειμένου να υποδείξει το νομικό τρόπο που οι ομάδες αυτές θα παίξουν φέτος στη Football League.
Δηλαδή, ακόμη και η ΕΠΟ ζητά από τον πρόεδρό της να βρει λύση αφού, όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, αυτός δημιούργησε το θέμα με την επιστολή που έστειλε στη Football League στις 7 Αυγούστου.
Στην συνάντηση που έγινε διαπιστώθηκε απροθυμία από όλες τις πλευρές να πάρουν πάνω τους μια υπόθεση που έχει νομικά προβλήματα. Το μόνο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν το νομικό.
Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ που κλήθηκε να γνωμοδοτήσει και είπε ότι δεν υπάρχει νομικό έρεισμα και δεν προβλέπεται από πουθενά να γίνει αναδιάρθρωση στο πρωτάθλημα Football League.
Υπήρξαν αρνητικές τοποθετήσεις για την περίπτωση του Ηρακλή, για το χειρισμό του θέματος από το Σοφοκλή Πιλάβιο (απουσιάζει στο εξωτερικό), ο οποίος δημιούργησε όλο το θέμα στέλνοντας επιστολή στη Football League, αλλά και για τον Σπ. Καλογιάννη επειδή «δεν έκλεισε το θέμα νωρίς».
Οι εκπρόσωποι της Super League ήταν αρνητικοί, ενώ τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πριμ της τάξεως των 150χιλ. ευρώ σε κάθε ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ για να κάνουν δεκτούς τους Ηρακλή, Ολυμπιακό Βόλου και Καβαλά, δεν επιβεβαιώθηκαν από τους παριστάμενους στη συνάντηση…

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση που αποφασίστηκε να εκδοθεί θα αναφέρει ότι: αποφασίστηκε να αιτηθεί από την ΕΠΟ ο τρόπος που θα συνδράμει στην επίλυση των νομικών προβλημάτων που προκύπτουν, προκειμένου οι Ενώσεις να πάρουν τις αποφάσεις τους.
Με άλλα λόγια θα ζητήσουν από τον κ. Πιλάβιο να βρει νομική φόρμουλα.

Οι δηλώσεις από την συνάντηση       

Σε δηλώσεις προχώρησαν μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης οι πρόεδροι της Σούπερ Λιγκ και της Football League, Γιάννης Μώραλης και Σπύρος Καλογιάννης, αντίστοιχα, στις οποίες ανέφεραν τα παρακάτω.
Γιάννης Μώραλης: «Συζητήσαμε μόνο το νομικό θέμα. Αυτό ήταν το αποκλειστικό ζήτημα, το οποίο μας απασχόλησε. Δεν μπορούσε να... μπούμε σε κάτι άλλο, αναφορικά με την αναδιάρθρωση, εάν δεν ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιό της. Εκτιμώ ότι η ΕΠΟ θα πρέπει να μας απαντήσει μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας».
Σπύρος Καλογιάννης: «Πρέπει να είμαστε νομικά κατοχυρωμένοι για την απόφαση που θα πάρουμε και τη λύση μπορεί να δώσει μόνο η ΕΠΟ».

Αντιδράσεις ομάδων για την αναδιάρθρωση

Πριν ακόμα αποφασιστεί αν θα προχωρήσει το θέμα της αναδιάρθρωσης και τη συμμετοχή Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή στη Football League… έσκασαν οι πρώτες αντιδράσεις. Εκτός από τις ομάδες που έχουν εκφράσει την αντίθεση τους σε μια τέτοια απόφαση από το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης, την Τετάρτη ήταν η σειρά ομάδων και από την Football League 2.
Οι Οικονόμος Τσαριτσάνης, Πανηλειακός και Ζάκυνθος που συμμετείχαν στα play off της Football League 2 και δεν κατάφεραν να πάρουν την άνοδο κατέθεσαν αίτημα ώστε σε περίπτωση αναδιάρθρωσης να πάρουν αυτές μέρος στο πρωτάθλημα της Football League και όχι ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα.
Μάλιστα τονίζουν ότι σύμφωνα με τον ΚΑΠ σε περίπτωση αύξησης των ομάδων η συμπλήρωση τους γίνεται από τη προηγούμενη κατηγορία. Ως έξτρα όπλο έχουν την απόφαση της ΕΠΟ με αρ 456/4-6-11 η όποια απαγορεύει τοποθέτηση ομάδας μετά από απόχη ενός είτε περισσοτέρων στα πρωταθλήματα Α´ και Β´ εθνικής κάτι που συνέβη μόλις πέρσι με τη δικαίωση του Ηλυσιακού που μετά τη διάλυση του από το Αιγάλεω τοποθετήθηκε αντί Β´ στη Γ΄ εθνική.


Θ.Σ.