Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΑΕ:

Η Γ.Σ. της Football League ασχολήθηκε καθ΄ υπόδειξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σχετικά με τις υποθέσεις των ομάδων Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής, παρ΄  ότι οι σχετικές προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της Super League και της  Football League έχουν ήδη αποσταλεί προς έγκριση στην Ε.Π.Ο., και κατά πλειοψηφία κατέληξε όπως:
Α) Για την επίλυση του θέματος απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Super League, τροποποιώντας την προκήρυξή της και την επικύρωση των προκηρύξεων της Super League και της Football League από την Ε.Π.Ο.
Β) Υπό την προϋπόθεση η Super League να προβεί άμεσα σε τροποποίηση της προκήρυξής της, ούτως ώστε στην επόμενη αγωνιστική περίοδο οι ομάδες που θα αγωνίζονται σε αυτή να είναι 18, τότε η Football League θα τροποποιήσει κι αυτή την προκήρυξη των πρωταθλημάτων για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 ώστε να προβιβασθούν στη Super League πέντε (5) ομάδες και να υποβιβασθούν στη Football League2 τρεις (3) ομάδες.
Γ) Για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των πρωταθλημάτων θα πρέπει όλες οι παραπάνω ενέργειες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου 2012. Για το λόγο αυτό η Football League παρατείνει την έναρξη των πρωταθλημάτων της κατά μία εβδομάδα, ήτοι από 16 σε 23/09/2012.