Ετσι, την ερχόμενη Τετάρτη δεν θα γίνει αγωνιστική, καθώς οι ποδοσφαιριστές έβαλαν λουκέτο και επισήμως, κάνοντας πράξη την προ ημερών απειλή τους.

Ως συνέχεια της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από τον ΠΣΑΠ, ο πρόεδρος του συνδέσμου Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στον Sentra 103,3 για το θέμα. «Καμία ομάδα δεν πρόκειται να κατέβει και να παίξει αν δεν βρεθεί λύση! Δεν γίνεται οι ποδοσφαιριστές να παίζουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ υπογράμμισε ότι τα οφειλόμενα των ασφαλιστικών εταιρειών ανέρχονται στο ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου (για δύο χρόνια) και εξήγησε ότι το «λουκέτο» είναι... επ´ αόριστον: «Η Football League θελει και αυτή από τη πλευρά της το καλο για το ποδοσφαρο. Όλοι τους συμφωνούν οτι οι ποδοσφαιριστες πρέπει να ειναι ασφαλισμένοι. Δεν αγωνίζονται γιατί είναι ανασφάλιστοι. Οταν δοθει οριστική και αμετάκλητη λύση θα ξαναπαιξουν».

Επιπλέον αποκάλυψε τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή όπου όπως είπε «με διαβεβαιωσε ο κύριος γενικός οτι μεσα στις επομενες 10-15 μερες θα εχει δοθει λυση στο θέμα» υπογραμμίζοντας ότι περιμένει τα έσοδα από τον ΟΠΑΠ. «Εγώ θέλω να το δω να γίνεται κιόλας» κατέληξε ο Γιαννακόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ

«Με ενότητα και σύμπνοια, οι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Football League και Football League 2 αποφάσισαν να μην αγωνισθούν στις προσεχείς αναμετρήσεις των πρωταθλημάτων όπου μετέχουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και απόγνωσης για το γεγονός ότι παραμένει άλυτο το πρόβλημα της ασφάλισης για τους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ειδικά αυτών των δύο κατηγοριών, βιώνουν, έντονα όσο ποτέ άλλοτε, από την αρχή αυτής της σαιζόν, πολλές και μεγάλες δυσκολίες σε ότι αφορά την αντιμετώπιση τους στον οικονομικό τομέα.

Καταλαβαίνουμε ότι η χώρα ζει μία πρωτοφανή κρίση. Όλα τα βάρη ωστόσο πέφτουν πάλι μόνο σε εμάς.

Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι εκτός όλων των άλλων οφείλουμε να ανεχθούμε να παίζουμε ανασφάλιστοι ή με μερική ασφάλιση μόνο για τη διάρκεια των αγώνων, λες και δεν υπάρχουν προπονήσεις και μετακινήσεις, ασθένειες και άλλα προβλήματα ή θαρρείς και δεν υπάρχουν καν τα προστατευόμενα από εμάς μέλη μας, τα παιδιά μας και οι σύζυγοι μας.

Είχαμε δώσει μία προθεσμία έως σήμερα το μεσημέρι. Αυτή εξέπνευσε χωρίς καν να μας δοθούν εγγυήσεις για ΟΡΙΣΤΙΚΗ και ΟΧΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΗ λύση στο πρόβλημα της ασφάλισης. Είμαστε απλήρωτοι, είμαστε κι ανασφάλιστοι.

Με την τσέπη μας παίζουν, με τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών και των συζύγων μας δεν αντέχουμε να παίζουν άλλο, με ρίσκο στο οποίο το διακύβευμα είναι όχι πια η επιβίωση μας, αλλά, η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ.

Με προσωρινές λύσεις, οι ποδοσφαιριστές δε μετέχουν στα πρωταθλήματα της Football League και της Football League 2, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου και την 15η αγωνιστική της Football League.

ΑΓΩΝΕΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΑΝ ΔΕ ΔΟΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ.

Ζητούμε τη συνεργασία ΟΛΩΝ των ανθρώπων του ποδοσφαίρου ώστε να στείλουμε δυνατά το μήνυμα ότι ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ.

ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Σ.Α.Π.»