Η Super League έριξε στο τραπέζι την ιδέα για διεξαγωγή League Cup, το οποίο το έχουν δει με θετικό μάτι όλες οι ομάδες και από το Μάιο αναμένεται να έχουμε αυτή τη νέα για τα ελληνικά δεδομένα διοργάνωση. Ο τρόπος διεξαγωγής του.

Κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου των ομάδων της Super League, εκτός από την ένωση των «12» για τη κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, υπήρξε κι άλλη μεγάλη είδηση.

Η διοίκηση του Συνεταιρισμού πρότεινε τη διεξαγωγή League Cup, κάτι το οποίο έχουν πάρει... ζεστά άπαντες και μόλις έρθει συγκεκριμένη πρόταση θα ψηφιστεί ομόφωνα. 

Ο τρόπος διεξαγωγής του

Η εν λόγω διοργάνωση θα διεξαχθεί μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος το Μάιο (θα ξεκινήσει από φέτος) και θα γίνει υπό τη μορφή νοκ άουτ αγώνων των 16 ομάδων της Super League. Μάλιστα, θα υπάρχουν και οικονομικά κίνητρα (θα μοιραστεί περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, βάσει των πρώτων πληροφοριών) αλλά συγκεκριμένη πρόταση θα κατατεθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, πιθανόν τον επόμενο μήνα! Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα βγαίνει Ευρώπη ο νικητής.

Τα ματς του Λιγκ Καπ θα είναι 15. Συγκεκριμένα 8 ζευγάρια, που πιθανότατα θα κληρωθούν, στη συνέχεια θα γίνουν 4, από εκεί θα προκύψουν οι ημιτελικοί κι ο τελικός. Κάτι δηλαδή που ισχύει και στο Κύπελλο Ελλάδος.

Θυμίζουμε πως η τελευταία φορά που είχαμε ελληνικό League Cup ήταν η σεζόν 1989-1990 με την ΑΕΚ να παίρνει το τρόπαιο νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.