Η πρόταση της Σούπερ Λιγκ
Πλέι οφ για όλους και μείωση των ομάδων από 16 στις 14

Aθήνα
Στο περιθώριο του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής κατατέθηκε στις ομάδες-μέλη του συνεταιρισμού το προσχέδιο της Σούπερ Λιγκ για αναδιάρθρωση της κατηγορίας από την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 10 Φεβρουαρίου, στη νέα συνεδρίαση της Λίγκας. Ουσία της πρότασης είναι η πρόβλεψη για μείωση των συλλόγων κατά δύο, δηλαδή από 16 σε 14, καθώς και η διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ για όλες τις ομάδες.

Δείτε εδώ την πλήρη πρόταση της Λίγκας... 

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Λίγκας:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση και παράδοση Σχεδίου για την αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος και τη συνολική δομή οργάνωσης του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, προς αξιολόγηση από τις ΠΑΕ-Μέλη, προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις στο επόμενο Δ.Σ.

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το πλήρες Πρόγραμμα του Β΄ Γύρου Πρωταθλήματος, με την επιφύλαξη της οριστικής έγκρισης των αγώνων της 20ης Αγωνιστικής ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΛ και ΑΟΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, όσον αφορά στην ημέρα και ώρα τέλεσής τους. Ο ορισμός των αγώνων της 27ης Αγωνιστικής στις 5 και 6 Απριλίου 2017 γίνεται με την επιφύλαξη της τελικής έγκρισης από την ΕΠΟ.

3/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η εκπόνηση μελέτης για την κατάσταση και βελτίωση των αγωνιστικών χώρων από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η ενίσχυση του κ. Γ. Μπίκα με το συνολικό ποσόν των 25.000 ευρώ, προς αποκατάσταση των ζημιών της οικίας του. 

Κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση εγκρίθηκαν ομόφωνα οι ετήσιες ετήσιων οικονομικές καταστάσεις χρήσεως 1/7/2015 - 30/6/2016 και απαλλάχθηκαν τα μέλη από ευθύνη για τα πεπραγμένα χρήσεως 1/7/2015 - 30/6/2016». 
Newsroom ΔΟΛ