Σε πλήρες «ανακάτεμα» της ποδοσφαιρικής τράππουλας σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, όπως αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η UEFA σχεδιάζει να αλλάξει πλήρως τον τρόπο διεξαγωγής του Champions League, δίνοντας επιπλέον κίνητρα σε «δυνατές» εμπορικά ομ´αδες ώστε να συμμετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Σκοπός της UEFA είναι να δίνει τέσσερα εισιτήρια σε κάθε ένα από τα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα, δηλαδή το αγγλικό, το ισπανικό, το ιταλικό και το γερμανικό. Τα εισιτήρια αυτά θα αφορούν την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τα τρία να δίνονται στις τρεις πρώτες ομάδες και το τελευταίο να δίνεται σε ομάδα που θα επιλέγει η UEFA, με βάση το όνομα, την αξία και την ιστορικότητα.

Με αυτόν τον τρόπο η UEFA θέλει να «εξασφαλίσει» ότι ανεξάρτητα από την πορεία τους εντός των εγχώριων συνόρων, ομάδες με μεγάλη ιστορία και εμπορικό όνομα σαν τη Λίβερπουλ, τη Μίλαν, την Ίντερ και άλλες, θα βρίσκουν θέση στο Champions League.

Από εκεί και πέρα, δύο εισιτήρια θα παίρνουν για τους ομίλους τα πρωταθλήματα που ακολουθούν, όπως το γαλλικό, ενώ κάποια θα πηγαίνουν στις χώρες που είναι στη 10άδα της UEFA, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ουκρανία και η Τουρκία. Τα υπόλοιπα, όχι περισσότερα από 6-7 θα προκύπτουν με την διαδικασία των πλέι οφ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, εάν αυτό το σχέδιο προχωρήσει, το έργο των ελληνικών ομάδων θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο...